Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΔΝΤ επαναφέρει την κυβέρνηση στην πραγματικότητα


Μπορεί κυβέρνηση να περνάει τον «μήνα του μέλιτος» με τους πολίτες όπως, δείχνουν τουλάχιστον οι δημοσκοπήσεις, αλλά το ΔΝΤ δεν φαίνεται να έχει τέτοιες ευαισθησίες. Σύμφωνα με... 
 






τον επικεφαλής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πήτερ Ντόλμαν, θα χρειαστούν ακόμη 15 χρόνια για να φτάσει το κατά κεφαλήν εισόδημά μας στα προ κρίσης χρόνια. Χαρακτήρισε λάθος το ότι δόθηκαν τον Μάιο, από τον ΣΥΡΙΖΑ, 800 εκατομμύρια ευρώ μόνον στους συνταξιούχους θεωρώντας ότι θα έπρεπε να μοιραστούν και σε ευπαθείς ομάδες, εννοώντας άνεργους, άπορους κ.λ.π. 
Τα δύσκολα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι μπροστά γιατί το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη μόλις 2% για εφέτος αλλά και το 2020, την στιγμή που η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των πλεονασμάτων όπως είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει. Λέει φυσικά ότι περιμένει επενδύσεις και άνοιγμα θέσεων εργασίας, αλλά ούτε επενδυτές έρχονται, προς το παρόν, και οι μπουλντόζες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Ελληνικό, αν και ήθελαν από την κυβέρνηση να μπουν πριν το τέλος του έτους για να εντάξουν την πρώτη δόση της πληρωμής στον προϋπολογισμό. 
Ζητά το ΔΝΤ να περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις και να σταματήσει η προστασία των κατοικιών από τα κόκκινα δάνεια γιατί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους χορτασμένους οικονομικούς εγκέφαλους, δεν ευνοεί την καλλιέργεια συνείδησης πληρωμών.
 Ακόμα ζητά να μειωθεί και το αφορολόγητο κάτι που θα πλήξει μισθωτούς και συνταξιούχους. Τώρα να δούμε τι θα κάνουν. Θα μπορέσουν να αντιδράσουν ή έταζαν και αυτοί όπως και οι ΣΥΡΙΖαίοι για να πάρουν απλά την εξουσία;

elkosmos.gr