Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΔ: Κυβέρνηση της Νέας Τάξης



γράφει ο Φαίδων Δ. Χριστοδουλάκης

Το εκσυγχρονιστικό της πρόσωπο και το βαθιά νεοταξίτικο υπόβαθρο άρχισε να δείχνει πλέον η ακρο-κεντρώα νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δια της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως συνεχίζεται με βήμα ταχύ η αποδόμηση της...




ελληνορθόδοξης ιδιοπροσωπείας των Ελληνοπαίδων Συνταγματικώς κατοχυρωμένης αλλά κυρίως κερδισμένης με το αίμα του Ελληνισμού.
Η υπουργός έσπευσε να υιοθετήσει με ιδιαίτερη ευκολία και ζήλο αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών καταργώντας ουσιαστικά την αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στους τίτλους και τα πιστοποιητικά σπουδών των μαθητών, ξεσκεπάζοντας ανερυθρίαστα τον εμπαιγμό περί επαναφοράς της Παιδείας στον εθνικό της σκοπό.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που χρονίζει άλυτο το πρόβλημα της καταστρατήγησης των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ που ακύρωσαν τον πολυθρησκειακό πολτό όπως αυτός εκφράστηκε έκνομα και αντισυνταγματικά μέσω των περίφημων «νέων φακέλων» των θρησκευτικών. Στην περίπτωση αυτή η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σιωπά ένοχα. Εκεί «ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων» της συντριπτικής (ακόμη) πλειοψηφίας των πάει περίπατο.
Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή και την παντελή απουσία αντίλογου εκ μέρους της Διοικούσας Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου που μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα στην ένοχη αφωνία και δυστυχώς τελικά στην συμπόρευση με την στοχοθεσία της Νέας Τάξης πραγμάτων. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις αγωνιστών κι ομολογητών Επισκόπων που αντιστέκονται σθεναρά, όπως ο Άγιος Πειραιώς αλλά κι άλλοι, αποτελούν απλώς επιβεβαίωση του κανόνα.
Ακολουθείται λοιπόν πιστά η κατάπτυστη εθνομηδενιστική και χριστομάχος γραμμή των Φίλη-Γιαβρόγλου εκπορευόμενη από τα άδυτα της «αιωνόβιας» Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου.
 Θα προτείναμε στην «βιαστική» κυρία Κεραμέως αντί να σπεύσει να υιοθετήσει κάθε πρόταγμα της Νέας Τάξης, επιδοτούμενο αδρά από τις Βρυξέλλες κι αντί να βραβεύει γιαλαντζί αριστείες όπως αυτή της ΠΑΣΠίτισσας της NASA, να πάρει από το χέρι τον έφηβο Ελληνοκύπριο αδελφό μας Σάββα που ακολουθώντας πιστά την ιερή γραμμή των Αυξεντίου, Ισαάκ και Σολωμού και «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος» κατέβασε το κουρελόπανο των εισβολέων στην μαρτυρική Μεγαλόνησο. Και ας τον επιδεικνύει απλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες σε κάθε τάξη Ελληνικού σχολείου ως αληθινό ΑΡΙΣΤΟ κι άξιο μίμησης.
Θα είναι μια καλή αρχή επαναφοράς της Παιδείας στον εθνικό της προορισμό...

elkosmos.gr