Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Έβαλαν την Frontex να μετράει τους «πρόσφυγες»


Αύξηση κατά 9% κατέγραψαν οι αφίξεις «προσφύγων» και «μεταναστών» στο ευρωπαϊκό έδαφος τον Αύγουστο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου». 
Όπως γνωστοποίησε η... 

 


Frontex, ο συνολικός αριθμός των «μεταναστών» και των «προσφύγων» που πέρασαν στην Ευρώπη τον Αύγουστο ήταν 12.900. Οι 9.300, το 75% δηλαδή του συνολικού αριθμού, έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Για τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, οι «μεταναστευτικές» ροές στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 – με τον συνολικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων να ανέρχεται στους 38.300. Τέλος, για τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, επισημαίνει ότι δύο στους πέντε ήταν από το Αφγανιστάν. 
Και για όλα αυτά τι κάνει η Frontex που, υποτίθεται, ότι φροντίζει για την προστασία των συνόρων, θαλάσσιων και χερσαίων; Απλώς τους μετρά έτσι για να περνά η ώρα. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος είπε πως οι «μετανάστες» όταν βλέπουν τα σκάφη της Frontex τρυπούν τις βάρκες επίτηδες και τότε έχουμε κατάσταση έρευνας και διάσωσης και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. 
Όμως ο Νόμος είναι σαφής: Στο άρθρο 227 περί πρόκλησης ναυαγίου, παράγραφος 1 αναφέρει πως όποιος προκαλεί ναυάγιο ή προσάραξη τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως δέκα έτη ανάλογα τις ζημιές και τα θύματα. Αν τα θύματα είναι πολλά τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. 
Σε περίπτωση πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματικό πρόστιμο. Εδώ δεν έχουμε δει να γίνεται κάτι από αυτά, αντιθέτως βλέπουμε κάποιους που δήθεν έχουν χάσει όλα τα χαρτιά τους αλλά, ως δια μαγείας, έχουν σωθεί τα πανάκριβα κινητά τους και βγάζουν selfies στην ξηρά. 
Δεν έχει τιμωρηθεί κάποιος ούτε για τους θανάτους «μεταναστών» που έχει προκαλέσει. 
 
Μαζική εισβολή από Τουρκία 
 
«Μετανάστες» εισέρχονται μαζικά από την Τουρκία στον Βόρειο Έβρο και κλείνουν τον δρόμο προκειμένου να συλληφθούν και ενημερώνουν οι ίδιοι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με… δελτία Τύπου, που στέλνουν μέσω e-mails, συνοδευόμενα από φωτογραφικό υλικό. 
Το φαινόμενο συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα στην περιοχή των Καστανιών και προβληματίζει τις Αστυνομικές Αρχές, καθώς επιβεβαιώνει την παρουσία στην περιοχή ενός δικτύου υποδοχής και υποστήριξης, το οποίο διαθέτει ενημερωμένη λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης για να κάνει γνωστές τις αφίξεις και τα αιτήματα των «μεταναστών». Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι χειρότερο όταν περνούν μέσα από τα χωριά, και να πυροδοτηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Αντί λοιπόν οι αρμόδιες αρχές να εθελοτυφλούν και να προσπαθούν να κρύψουν το τεράστιο πρόβλημα… κάτω απ’ το χαλί, καλό είναι να λάβουν αυστηρότερα μέτρα.
 
elkosmos.gr
Αύξηση κατά 9% κατέγραψαν οι αφίξεις «προσφύγων» και «μεταναστών» στο ευρωπαϊκό έδαφος τον Αύγουστο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου». Όπως γνωστοποίησε η Frontex, ο συνολικός αριθμός των «μεταναστών» και των «προσφύγων» που πέρασαν στην Ευρώπη τον Αύγουστο ήταν 12.900. Οι 9.300, το 75% δηλαδή του συνολικού αριθμού, έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Για τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, οι «μεταναστευτικές» ροές στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 – με τον συνολικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων να ανέρχεται στους 38.300. Τέλος, για τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, επισημαίνει ότι δύο στους πέντε ήταν από το Αφγανιστάν. Και για όλα αυτά τι κάνει η Frontex που, υποτίθεται, ότι φροντίζει για την προστασία των συνόρων, θαλάσσιων και χερσαίων; Απλώς τους μετρά έτσι για να περνά η ώρα. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος είπε πως οι «μετανάστες» όταν βλέπουν τα σκάφη της Frontex τρυπούν τις βάρκες επίτηδες και τότε έχουμε κατάσταση έρευνας και διάσωσης και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Όμως ο Νόμος είναι σαφής: Στο άρθρο 227 περί πρόκλησης ναυαγίου, παράγραφος 1 αναφέρει πως όποιος προκαλεί ναυάγιο ή προσάραξη τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως δέκα έτη ανάλογα τις ζημιές και τα θύματα. Αν τα θύματα είναι πολλά τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. Σε περίπτωση πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματικό πρόστιμο. Εδώ δεν έχουμε δει να γίνεται κάτι από αυτά, αντιθέτως βλέπουμε κάποιους που δήθεν έχουν χάσει όλα τα χαρτιά τους αλλά, ως δια μαγείας, έχουν σωθεί τα πανάκριβα κινητά τους και βγάζουν selfies στην ξηρά. Δεν έχει τιμωρηθεί κάποιος ούτε για τους θανάτους «μεταναστών» που έχει προκαλέσει. Μαζική εισβολή από Τουρκία «Μετανάστες» εισέρχονται μαζικά από την Τουρκία στον Βόρειο Έβρο και κλείνουν τον δρόμο προκειμένου να συλληφθούν και ενημερώνουν οι ίδιοι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με… δελτία Τύπου, που στέλνουν μέσω e-mails, συνοδευόμενα από φωτογραφικό υλικό. Το φαινόμενο συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα στην περιοχή των Καστανιών και προβληματίζει τις Αστυνομικές Αρχές, καθώς επιβεβαιώνει την παρουσία στην περιοχή ενός δικτύου υποδοχής και υποστήριξης, το οποίο διαθέτει ενημερωμένη λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης για να κάνει γνωστές τις αφίξεις και τα αιτήματα των «μεταναστών». Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι χειρότερο όταν περνούν μέσα από τα χωριά, και να πυροδοτηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Αντί λοιπόν οι αρμόδιες αρχές να εθελοτυφλούν και να προσπαθούν να κρύψουν το τεράστιο πρόβλημα… κάτω απ’ το χαλί, καλό είναι να λάβουν αυστηρότερα μέτρα....

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/evalan-tin-frontex-na-metraei-toys-prosfyge/ © www.elkosmos.gr