Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Να τι συμβαίνει όταν ρίχνεις μελάνι εκτυπωτή στο ντεπόζιτο (video)


Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε για τα τρελά πειράματα των Ρώσων του Garage54. Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο, για να ταλαιπωρείται κάποιο δύστυχο Lada (δεν λείπουν και τα Honda).

Στην... 

 
 
 
 
 
προκειμένη, ο καραφλός «επιστήμονας» αποφάσισε να δώσει χρώμα στη ζωή ενός 2015 – και συγκεκριμένα, στα καυσαέρια της εξάτμισης. Προσέθεσε μελάνι εκτυπωτή στο αυτοσχέδιο ντεπόζιτο, καθώς ούτε αυτός δεν τόλμησε να το δοκιμάσει στο κανονικό, και κυριολεκτικά περίμενε σήματα καπνού. Αρχικά δεν συνέβη κάτι, καθώς το μελάνι δεν διαλυόταν στη βενζίνη και δεν το τράβαγε το μοτέρ. Στη συνέχεια ρίχνει το μελάνι απευθείας στο καρμπιρατέρ, αλλά και πάλι δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Τελικά η λύση έρχεται με περισσότερη ποσότητα, την οποία το ρωσικό μοτέρ δεν δυσκολεύεται να μετατρέψει σε πορτοκαλί, μπλε και ροζ καπνό, καθώς δοκιμάζεται μια ποικιλία χρωμάτων. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια του πειράματος, ο κινητήρας δεν παρουσίασε πρόβλημα, δείγμα του πόσο ανθεκτικά είναι τα μοτέρ των Lada (όχι ότι δεν το ξέραμε).