Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Εκπτώσεις 2019: Πόσο θα διαρκέσουν – Πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

 
Εκπτώσεις 2019: Black Friday και η Cyber Monday – Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν 15 ημέρες.

Δεν αποκλείεται οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις να... 
 
 
 
 
είναι οι τελευταίες καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού, με στόχο «την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς».

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος υποστηρίζει στην ίδια ανακοίνωση, πως αυτή η πρόταση απηχεί την άποψη της πλειοψηφίας των μελών του.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον νόμο που καθορίζει την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ορίζεται και η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.

Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, που αναμένεται και αυτή τη φορά να αντιδράσουν.
Μετά τις εκπτώσεις έρχεται η Black Friday & Cyber Monday

Μετά το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων έρχεται η Black Friday, η όποια τα τελευταία χρόνια έχει απήχηση στη χώρα μας, με τα καταστήματα να προχωρούν σε «γενναίες» προσφορές και τους καταναλωτές να ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό.

Η Black Friday ορίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών.Έτσι, φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου 2019 ενώ η ενώ η Cyber Monday «πέφτει» στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή