Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 η Έναρξη της Σχολής Γονέων με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού - Ακυρώνεται η προγραμματισμένη ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 η Έναρξη της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί με την ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ. Το θέμα της ομιλίας είναι: "Η ποιμαντική μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για την Οικογένεια"
Η εκδήλωση θα γίνει στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Η προγραμματισμένη ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργίαδη Ακυρώνεται λόγω συμμετοχής του σε έκτακτη επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων.






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 και πρεσβύτερος το 1983, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο. Από το 1984 μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτου Δημητριάδος το 1998 διετέλεσε πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Εργάστηκε ιδιαίτερα με τους νέους. Οργάνωσε και διηύθυνε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως Πειραιώς, ανέπτυξε κατασκηνωτικά και άλλα ποιμαντικά προγράμματα για τη νεολαία, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου», της παγκόσμιας αδελφότητας Ορθοδόξων Νεολαιών.
Βοήθησε στο άνοιγμα της Εκκλησίας στο χώρο των ΜΜΕ, με την έκδοση των περιοδικών ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΝΕΙΑΤΑ, την οργάνωση και διεύθυνση του ραδιοσταθμού ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91,2 FM, και με την τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1 ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, την οποία παρουσιάζει από το 1992 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, για πέντε χρόνια επιμελήθηκε εκπομπή της ΕΡΑ -5 για τους απόδημους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.
Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς με τον οποίο η Σχολή Γονέων Κατερίνης είναι αδερφοποιημένη από το 2013!
Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, Αντιπρόεδρος των Βιβλικών Εταιριών του Κόσμου, ενώ είναι μέλος στη Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, όπως και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στην διάρκεια της διακονίας του ίδρυσε:
• τα εκπαιδευτήρια ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο ΝΕΟΣ.
• Το ίδρυση Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.
• Την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
• Την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών,
• Την λειτουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων για τον ιερό κλήρο, τα στελέχη της Εκκλησίας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
• Τη συμπαράσταση σε ειδικές κατηγορίες συνανθρώπων μας με την λειτουργία του Σπιτιού για ασθενείς με ALZHEIMER
• το πρόγραμμα σίτισης ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ,– Την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της δραστηριοποίησης του λαϊκού στοιχείου στη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.