Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Γιατί τα μάτια μου είναι ξηρά; Διαβάστε 9 βασικούς λόγους. Η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη


Τα ξηρά μάτια μπορεί να είναι ενοχλητικά, ακόμη και επώδυνα για μερικούς ανθρώπους. Η ανεπαρκής λίπανση μπορεί να προκαλέσει πόνο στα μάτια, κοκκίνισμα, ανικανότητα χρήσης... 

 
 
 
φακών επαφής και γενική δυσάρεστη όραση.

Η εύρεση της αιτίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια αποτελεσματική λύση. Διαβάστε παρακάτω, πιο είναι οι πιο πιθανοί λόγοι για την ξηροφθαλμία.

1. Καιρικές συνθήκες

Είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας, οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάζουν τα μάτια σας έτσι ώστε να μην μπορούν να παράγουν αρκετά δάκρυα για να κρατήσουν τα μάτια σας όσο λιπαρά πρέπει. Το χειμώνα, είναι χρήσιμο να φοράτε γυαλιά για να προστατεύετε τα μάτια σας από τις ψυχρές θερμοκρασίες και τον άνεμο. Το καλοκαίρι, η θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση στα μάτια σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι να πίνετε πολλά υγρά!

2. Air Condition ή εσωτερική θέρμανση

Ο κλιματισμός, οι ανεμιστήρες και η εσωτερική θέρμανση συνδέονται άμεσα με την ξηρότητα στα μάτια σας. Το Air Condition είτε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα, στεγνώνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι ή το γραφείο σας και αυτό επηρεάζει και τα μάτια σας. Ένας αφυγραντήρας βοηθάει στην επίλυση αυτού του προβλήματος καθώς δημιουργεί υγρασία στο χώρο.

3. Εποχιακές αλλεργίες
 


Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή σχέση μεταξύ των αλλεργιογόνων της άνοιξης και των ξηρών ματιών. Όταν οι μετρήσεις γύρης είναι υψηλότερες αυξάνονται και τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας. Η χρήση φίλτρου αέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικότερος τρόπος αποφυγής των επιπτώσεων της γύρης στα μάτια σας.

4. Δερματικές παθήσεις
Ειδικές παθήσεις και διαταραχές του δέρματος σχετίζονται με τη ξηροφθαλμία. Η βλεφαρίτιδα, η οποία αναφέρεται σαν φλεγμονή του δέρματος κατά μήκος των βλεφάρων σας, συχνά οδηγεί στο Σύνδρομο Ξηρών Ματιών, επειδή οι αδένες που λυπαίνουν το μάτι είναι συχνά φραγμένοι. Αυτό καταστρέφει την ικανότητα των ματιών σας, να παράγουν δάκρυα.

5. Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μεγάλων υπαίθριων χώρων
 


Ενώ ο φρέσκος εξωτερικός αέρας είναι γενικά υγιής για τα μάτια, το δέρμα και τους πνεύμονες, η υπερβολική έκθεση στον καπνό, τον άνεμο, τη σκόνη και τις ακραίες θερμοκρασίες μπορεί σίγουρα να οδηγήσει σε αφυδάτωση των ματιών. Οι παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές έχουν κατηγορηθεί για πολλές από αυτές τις κακές επιδράσεις, καθώς το δάκρυ σας εξαρτάται από τη φυσική υγρασία για να παραμείνει υγρό. Ωστόσο, καθώς το περιβάλλον έχει αλλάξει (και συνεχίζει να αλλάζει), έχει μειωθεί η ποσότητα ενυδάτωσης που μπορούν να αποκτήσουν τα μάτια σας από το εξωτερικό περιβάλλον. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι επίσης επιζήμια για υγιή μάτια (καταστρέφει και στεγνώνει το δάκρυ).

6. Μειωμένη παραγωγή δακρύων
Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι η μειωμένη παραγωγή δακρύων. Ονομάζεται επίσημα η Keratoconjunctivitis Sicca. Η μειωμένη παραγωγή δακρύων μπορεί να προκύψει από μια ποικιλία αιτιών. Για να τονωθεί η παραγωγή δακρύων, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη διατροφή σας. Αυτό που βοηθάει πολύ είναι η κατανάλωση ωμέγα-3 ιχθυελαίου.

 


 7. Γήρανση
 
Η γήρανση είναι ένας κοινός λόγος για την ανεπαρκή παραγωγή δακρύων, καθώς και ορισμένες ιατρικές διαταραχές, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο λύκος, ο διαβήτης, οι καταστάσεις θυρεοειδούς, το σκληρόδερμα, η έλλειψη βιταμίνης Α και το σύνδρομο Sjorgen.

8. Θεραπεία Laser

Αν έχετε υποβληθεί σε θεραπείες laser, οι αδένες σας μπορεί να έχουν υποστεί βλάβη. Η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ είναι ένας άλλος πιθανός ένοχος, ωστόσο τα συμπτώματα των ξηρών οφθαλμών λόγω αυτών των διαδικασιών εμφανίζονται για μικρό χρονικό διάστημα.

9. Κατανάλωση φαρμάκων

Όταν τα μάτια σας δεν παράγουν τα δάκρυα που χρειάζονται ίσως χρειάζεται να σκεφτείτε αν χρησιμοποιείτε φάρμακα. Τα κοινά οικιακά φάρμακα, όπως τα αποσυμφορητικά και τα αντισταμινικά, είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το επίπεδο υγρασίας των ματιών σας. Άλλα φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν ξηροφθαλμία είναι: αντικαταθλιπτικά, για θεραπεία υποκατάστασης ορμονών, φάρμακα ακμής, φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον και θεραπεία υπέρτασης.
 


 
Όποιος και να είναι ο λόγος που τα μάτια σας ενδέχεται να είναι σκληρά ρωτήστε μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε λύση στο πρόβλημά σας.

πηγη:lenshop,.gr