Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Άγρια καταδίωξη Ιρακινού διακινητή – Συγκρούστηκε με περιπολικό


Συνελήφθη εικοσιοκτάχρονος υπήκοος Ιράκ, συνοδηγός σε φορτηγό, το οποίο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί χθες το βράδυ, ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη και σύγκρουση με περιπολικό. 

Ο...

 
 
 
εικοσιοκτάχρονος, μαζί με τον οδηγό του μεγάλου οχήματος, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές, κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράνομα 26 αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και οκτώ ανήλικους.

Το Ι.Χ. φορτηγό εντοπίστηκε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και σε επαρχιακό δρόμο στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Περιστερώνα, ο οδηγός κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα, προκαλώντας του υλικές ζημιές. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον εικοσιοκτάχρονο ενώ ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει.

Σε έρευνα στο εσωτερικό του φορτηγού, εντοπίστηκαν 26 αλλοδαποί από τη Συρία, τον Λίβανο το Ιράν και το Ιράκ, που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του εικοσιοκτάχρονου σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.