Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Οι επικριτές του Τραμπ και το «κυνήγι μαγισσών»


Πολλοί είναι αυτοί που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ και καταφέρονται εναντίον του. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής ότι η αιτία αυτής της πολεμικής εναντίον του έχει τις απαρχές της στην πρόθεσή του να ανεγείρει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να εμποδίσει την λαθρομετανάστευση. 
Οι... 
 


«μετανάστες» και η δήθεν προστασία τους είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο για τους δήθεν προοδευτικούς ανά τον πλανήτη. Αν αφήσουμε στην άκρη τα περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων, που κάποιοι τα θυμήθηκαν μετά από 20 και 30 χρόνια, ουδέποτε ένας πρόεδρος μίας χώρας, και μάλιστα των ΗΠΑ, έχει κατηγορηθεί περίπου ως ψυχικά διαταραγμένος από τα ΜΜΕ σχεδόν όλου του κόσμου. Τελευταίο κρούσμα τα όσα συνέβησαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. 
Υποστηρίχθηκε ότι ο Τραμπ τον προσφώνησε ως «Μοτσαρέλα», το γνωστό ιταλικό τυρί. Ο σάλος που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλος και η ιταλική εφημερίδα Liberation ερεύνησε το θέμα και βρήκε πως ως «Μοτσαρέλα» αποκάλεσε τον Ιταλό πρόεδρο δημοσιογράφος και μάλιστα Ιταλός. 
Δεύτερο κρούσμα ήταν η «είδηση» που κυκλοφόρησε ότι ο Τραμπ μίλησε για κοινούς δεσμούς των δύο χωρών από την εποχή… της αρχαίας Ρώμης, μάλιστα όλοι επικαλούνταν και το ύφος της μεταφράστριας του Λευκού Οίκου. 
Η αλήθεια, στην οποία εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος διαβάζοντας το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων, είναι ότι ο Τραμπ μίλησε για κοινή πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών. Είπε συγκεκριμένα:
 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιταλία συνδέονται από μια κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια, στην αρχαία Ρώμη. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ο ιταλικός λαός ευλόγησε τον πολιτισμό μας με υπέροχα έργα τέχνης, επιστήμης, φιλοσοφίας, αρχιτεκτονικής και μουσικής. Τη Δευτέρα, αποτίσαμε φόρο τιμής στον Ιταλό εξερευνητή που ηγήθηκε του ταξιδιού για την ανακάλυψη του νέου κόσμου. Ένας κύριος γνωστός ως Χριστόφορος Κολόμβος. Για μένα, πάντα θα ονομάζεται Ημέρα του Κολόμβου. Σε κάποιους δεν αρέσει. Σε εμένα ναι». 
Όλοι θεωρούν, και πολύ σωστά, ότι ο πολιτισμός του δυτικού κόσμου έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Ρώμη, στον λεγόμενο Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό, που ήταν το λάθος, το μεμπτόν της δήλωσης του Τραμπ. Ίσως για κάποιους να είναι πρόβλημα το ότι τιμά, ο Τραμπ, την «Ημέρα του Κολόμβου» που οι δικαιωματιστές τον θεωρούν υπεύθυνο της εξολόθρευσης του γηγενούς πληθυσμού της αμερικανικής ηπείρου.
 Πάντως τα ψέματα έχουν «κοντά πόδια» και εκτός από κάποιες πρώτες εντυπώσεις και κάποια like στις αναρτήσεις αυτό που απομένει είναι η γελοιότητα όσων τα διαρρέουν....

elkosmos.gr