Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Η μεταναστευτική εισβολή στην Ευρώπη


Γράφει η Σερένα Νομικού

Η Ελλάδα που ενδιαφέρει εμάς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, μία χώρα που είναι δυστυχώς υπό ξένη επιτήρηση και κυριαρχία, με διαδοχικές κυβερνήσεις-υποχείρια και με έναν απίστευτα δειλό πληθυσμό, ανίκανο να αντισταθεί στην οικονομική και μεταναστευτική εισβολή, κινδυνεύει να μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών και σε ανάχωμα της Ευρώπης. Ο εποικισμός της από την Τουρκία και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου θεωρούνται δεδομένα, αφού οι σημερινοί, μαλθακοί και ανόητοι Έλληνες, δεν θέλουν και δεν πρόκειται να καταλάβουν πως εάν δεν προστατευθούν μόνοι τους, δεν θα τους προστατεύσει κανένας άλλος. Δεδομένη είναι επίσης... 




η μετατροπή της Ελλάδας σε μία πολυπολιτισμική, εξαθλιωμένη κοινωνία, με υπερισχύουσα θρησκεία τη μουσουλμανική και στην οποία σύντομα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αποτελούν μία θλιβερή μειοψηφία. Λυπάμαι που κάνω αυτές της προβλέψεις, αλλά οφείλει κανείς να κρίνει με ρεαλισμό και να μην κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

«Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια «μετανάστες» περιμένουν σε χώρες γύρω από τη Μεσόγειο για να περάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με διαβαθμισμένη έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε στην εφημερίδα BILD το 2017 (πηγή). Η έκθεση ανέφερε ότι, ένα εκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν στη Λιβύη, ένα άλλο εκατομμύριο περιμένουν στην Αίγυπτο, 720.000 στην Ιορδανία, 430.000 στην Αλγερία, 160.000 στην Τυνησία και 50.000 στο Μαρόκο. Τέλος, περισσότερα από τρία επί πλέον εκατομμύρια περιμένουν στην Τουρκία».
Η Ελλάδα είναι ξανά η κεντρική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, αφού περισσότεροι από 40.000 αφίχθηκαν τους πρώτους εννιά μήνες του 2019, εκ των οποίων οι μισοί το τελευταίο τρίμηνο (πηγή, αναλυτικός χάρτης). Αν και ο αριθμός τους είναι πολύ χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του 2015, όπου κορυφώθηκε η εισβολή στην Ευρώπη, με πάνω από 1.000.000 αφίξεις από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, φαίνεται πως η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές της.

Ο πρόεδρος της, με στόχο κυρίως την ανάδειξη του σε ηγέτη των μουσουλμάνων και όχι μόνο της χώρας του, στην ουσία εισβάλλει επιθετικά στην Ελλάδα και στην ΕΕ, με τη δικαιολογία πως δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Μία από αυτές ήταν η ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη χωρίς βίζα που τελικά δεν χορηγήθηκε. Ο σκοπός του όμως δεν είναι μόνο η ηγεσία των μουσουλμάνων, αλλά ο εξισλαμισμός της Ευρώπης και της Ελλάδας, μέσω του σταδιακού εποικισμού τους.
Δεν υπάρχει βέβαια καμία αμφιβολία πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016 μείωσε σημαντικά τη ροή των παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα. Φαίνεται άλλωστε καθαρά από το ότι, η Ιταλία μας αντικατέστησε ως πύλη εισόδου, έως ότου ο Salvini το 2018 εφάρμοσε μία πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το αποτέλεσμα της ήταν να μειωθούν οι αφίξεις από 119.369 άτομα το 2017 στα 23.370 το 2018 (-80%). Τότε η Ισπανία αντικατέστησε την Ιταλία, υποδεχόμενη 65.000 παράνομους μετανάστες (πηγή), ενώ σήμερα ήλθε ξανά η σειρά της Ελλάδας, με την άνοδο των μεταναστευτικών ροών να φτάνει στο 180% (από 100 αφίξεις ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του 2019 στις 267 στο τρίτο τρίμηνο).

Περαιτέρω είναι φανερό πως ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας οδηγήσει τη χώρα του στην οικονομική καταστροφή και στο διπλωματικό αποκλεισμό της από όλα τα κράτη της περιοχής του, χρησιμοποιεί και χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. Από αυτές που με ηγέτη των G. Soros και με «χορηγό» τους τη συμφωνία του Μαρακές, προσπαθούν να διαλύσουν τα εθνικά κράτη. Να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς σύνορα, αποτελούμενο από 99% εξαθλιωμένους εργαζόμενους-καταναλωτές που θα ελέγχονται πλήρως από την ελίτ του 1% και θα αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης της. Θυμίζω εδώ τις εκβιαστικές δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών της Τουρκίας στις 21 Ιουλίου του 2019 (ως αποτέλεσμα της αναστολής της απόφασης των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ από τις 15 Ιουλίου να σταματήσουν τις συνομιλίες με τη χώρα, ως μέρος των κυρώσεων για τις επεμβάσεις της στην ΑΟΖ της Κύπρου), σύμφωνα με τις οποίες τα εξής:

«Αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης στην ιστορία. Αν ανοίξουμε τις πόρτες, καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερο από έξι μήνες. Ας μην θέτουν σε δοκιμασία την υπομονή μας» (πηγή). 

Λίγο αργότερα, στις 29 Αυγούστου για παράδειγμα, δεκαέξι βάρκες με συνολικά 650 παράνομους μετανάστες εισέβαλαν στο χωριό Σκάλα της Λέσβου, σύμφωνα με την ΜΚΟ Aegean Boat Report (πηγή). Όλες αυτές οι βάρκες ήταν ολοκαίνουργιες και έφτασαν στην ίδια θέση μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι, η μαζική εισβολή ήταν μια συντονισμένη επιχείρηση από παράνομους διακινητές, με τη σιωπηρή έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης. Ήταν δε η μεγαλύτερη μαζική άφιξη μεταναστών που έφτασαν στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά την κρίση μετανάστευσης το 2015-2016. Αμέσως μετά, οι μαζικές αφίξεις στην Ελλάδα συνεχίστηκαν αμείωτες: 2.441 παράνομοι μετανάστες έφθασαν κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, 1.781 έφτασαν στη δεύτερη εβδομάδα, 2.609 έφθασαν κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας και 3.463 έφθασαν την τέταρτη εβδομάδα.




Στις 8 Σεπτεμβρίου τώρα, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε να πλημμυρίσει την ΕΕ με 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν δεν εξασφαλίσει τη διεθνή υποστήριξη για τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία (πηγή), στην οποία εισέβαλε πρόσφατα στρατιωτικά. Δήλωσε δε τα εξής: «Αν δεν μας δώσουν την αναγκαία υποστήριξη σε αυτόν τον αγώνα, τότε δεν θα είναι σε θέση να σταματήσουν τα 3,65 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και άλλα δύο εκατομμύρια ανθρώπους που θα φθάσουν τα σύνορά μας από το Idlib» (πηγή).

Παράνομοι μετανάστες όμως, από δρόμους που χρησιμοποιούν οι διακινητές με αφετηρία την Τουρκία, φτάνουν επίσης σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Για παράδειγμα στη Βουλγαρία, στην Ιταλία μετά την καθαίρεση του Salvini και στην Κύπρο που παρουσίασαν αύξηση κατά 700% στις αφίξεις μεταναστών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου δήλωσε πως η άνοδος των αφίξεων μεταναστών από την Τουρκία συνδέεται με εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας, σχετικά με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας για υπεράκτιο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην οικονομική ζώνη της Κύπρου. Εξήγησε πως η Τουρκία έχει συμφωνίες ελεύθερης διακίνησης χωρίς βίζα με πολλές χώρες της Αφρικής και της Ασίας, οπότε πολλοί μετανάστες μπορούν να εισέλθουν στην ηπειρωτική Τουρκία χωρίς περιορισμούς. Από εκεί ταξιδεύουν, συχνά με τη βοήθεια λαθρεμπόρων, αεροπορικώς ή δια θαλάσσης, στην κατεχόμενη από την Τουρκία Βόρεια Κύπρο. Στη συνέχεια μεταφέρονται στην Πράσινη Γραμμή του ΟΗΕ και παραβιάζουν παράνομα την Κυπριακή Δημοκρατία. Το ελληνόφωνο δηλαδή νότιο τμήμα του νησιού που είναι κράτος μέλος της ΕΕ. Στις Βρυξέλλες δε προσέθεσε τα εξής:

«Η νέα τάση είναι ακόμη πιο ανησυχητική: πρόκειται για την άφιξη υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι πετούν απευθείας από την Τουρκία με αεροπλάνο στο κατεχόμενο αεροδρόμιο του Τιμίου και στη συνέχεια εισέρχονται στην περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση με τα πόδια. Αυτή η νέα μέθοδος αποστολής προσφύγων με αεροπλάνα και λεωφορεία, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανοχή των τουρκικών αρχών και δεν είναι μόνο ανοχή. Είναι σαφές ότι εδώ έχουμε ένα θεσμικό είδος λαθρεμπορίου» (πηγή).
Στα παραπάνω πλαίσια, πολλές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης προσπαθούν πλέον να κλείσουν τα σύνορα τους, ειδικά με την Ιταλία και την Ελλάδα. Επίσης μεταξύ τους, όπως η Δανία με τη Σουηδία, γνωρίζοντας πως η τελευταία αντιμετωπίζει τεράστια εσωτερικά προβλήματα μετά τη μαζική εισβολή που υπέστη, κυρίως το 2015 (162.877 αιτήσεις ασύλου, πίνακας, πηγή). Εν τούτοις ίσως είναι πολύ αργά για χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία ή η Μ. Βρετανία, τουλάχιστον όσον αφορά τον κίνδυνο εξισλαμισμού τους.



Κλείνοντας η Ελλάδα που ενδιαφέρει εμάς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, μία χώρα που είναι δυστυχώς υπό ξένη επιτήρηση και κυριαρχία, με διαδοχικές κυβερνήσεις-υποχείρια και με έναν απίστευτα δειλό πληθυσμό (άρθρο), ανίκανο να αντισταθεί στην οικονομική και μεταναστευτική εισβολή, κινδυνεύει να μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών και σε ανάχωμα της Ευρώπης.

Ο εποικισμός της από την Τουρκία και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου θεωρούνται δεδομένα, αφού οι σημερινοί, μαλθακοί και ανόητοι Έλληνες δεν θέλουν και δεν πρόκειται να καταλάβουν πως εάν δεν προστατευθούν μόνοι τους, δεν θα τους προστατεύσει κανένας άλλος. Δεδομένη είναι επίσης η μετατροπή της Ελλάδας σε μία πολυπολιτισμική, εξαθλιωμένη κοινωνία, με υπερισχύουσα θρησκεία τη μουσουλμανική και στην οποία σύντομα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αποτελούν μία θλιβερή μειοψηφία. Λυπάμαι που κάνω αυτές της προβλέψεις, αλλά οφείλει κανείς να κρίνει με ρεαλισμό και να μην κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

ΠΗΓΗ: analyst.gr