Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ιριδολογία: Τι φανερώνουν τα μάτια για την υγεία σας; H ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη

Κάθε ζευγάρι μάτια έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, μόνο που πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα για να τα διαβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, τη γλώσσα που μιλάει ή ίριδα, η κόρη και τα αγγεία του ματιού. Είναι η γλώσσα που ξεκίνησε να μεταφράσει, εκατό χρόνια πριν, η επικουρική επιστημονική μέθοδος που ονομάζεται Iριδολογία ή Iριδοδιαγνωστική.

Οι...  

 
 
 
γνώσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα της ολιστικής φυσικής ιατρικής έχουν αποκτηθεί μετά από εκτεταμένες έρευνες σε πολλές χώρες, όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Γαλλία και η Γερμανία. Είναι γνωστό ότι ο Ιπποκράτης εξέταζε τις αλλαγές στο χρώμα των ματιών των ασθενών, ενώ οι Χαλδαίοι επέλεγαν τους πολεμιστές τους από τα μάτια τους. Κινέζοι και Ιάπωνες γνώριζαν πώς να ανακαλύπτουν ασθένειες παρατηρώντας την ίριδα, το ασπράδι, την κόρη και τα βλέφαρα.

Τι είναι η ιριδοσκόπηση;

Η εξέταση που φέρνει στο φως τα κρυμμένα μυστικά των οφθαλμών, αποκαλείται ιριδοσκόπηση. Το χρώμα, η φωτεινότητα, τα σημάδια, οι κηλίδες και οι ανάγλυφες κοιλότητες που παρατηρούνται επάνω στην ίριδα του ματιού έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Αντιστοιχούν σε κάθε μέλος, όργανο και λειτουργία του σώματος και μας δίνουν την εικόνα της κατάστασής του. Η ίριδα είναι ένα πολυπλοκότατο όργανο που αποτελείται από χιλιάδες απολήξεις νεύρων, τα οποία μέσω του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος συνδέονται με όλους τους ιστούς του σώματος. Όταν αλλάζει η κατάσταση σε έναν ιστό ή ένα όργανο του σώματος, αλλάζουν και οι χρωματισμοί των περιοχών της ίριδας. Το χρώμα των ματιών μας αποδεδειγμένα δεν παραμένει το ίδιο, αλλά αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Ούτε επίσης είναι ίδιο και στα δύο μάτια. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το καφέ χρώμα σημαίνει σημαντική παρουσία μελανίνης, ενώ το γαλάζιο δηλώνει την απουσία της.

Η ίριδα φωτογραφίζεται

Η ιριδοσκόπηση μπορεί να παρομοιαστεί με την ενδελεχή ανάλυση ενός χάρτη. Η ίριδα του οφθαλμού φωτογραφίζεται, μεγεθύνεται και μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο του ιριδολόγου. Μέσα από την ίριδα, ο ειδικός μπορεί να αντιληφθεί την γενική φυσική κατάσταση του οργανισμού και τις κληρονομικές του ευαισθησίες. Ακόμα, τα τραύματα του παρελθόντος (το είδος και τη σοβαρότητά τους) και την ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται. Συλλαμβάνει επίσης μία γενική εικόνα του ψυχισμού, της ιδιοσυγκρασίας – ακόμα και του χρόνιου άγχους – του εξεταζομένου. Πού χρησιμεύει; Στην βαθύτερη ανάλυση των αιτίων μίας ασθένειας ή μίας δυσλειτουργίας και στον εντοπισμό του βαθμού τοξίνωσης του οργανισμού. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να αναγνωρίσει μια σοβαρή ασθένεια στα πρώιμα στάδια της εκδήλωσής της ή να διαγνώσει μια προσβολή της υγείας πριν καν εκδηλωθεί. Επίσης παίζει προληπτικό και προειδοποιητικό ρόλο, αφού μπορεί να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο για τις σωματικές του προδιαθέσεις. Έτσι του δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσει κατάλληλα τη διατροφή και τις συνήθειές του, ώστε να αποκτήσει ισορροπία και να ακυρώσει κάθε πιθανή ασθένεια.

Σημειωτέον ότι η ιριδοσκόπηση δεν υποκαθιστά την κλασσική ιατρική διάγνωση, αλλά τη βοηθάει. Υπάρχουν όμως και ασθένειες που δεν είναι δυνατό να εντοπίσει, όπως μολύνσεις από μικρόβια, βακτήρια και μύκητες, καθώς και πέτρες στα νεφρά και τη χολή. Το εντυπωσιακό νέο για τους ζωόφιλους είναι ότι ιριδοδιάγνωση γίνεται σήμερα με ειδικές ιριδοσκοπικές κάμερες και σε κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες.

Αν ισχύει ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε μήπως τελικά είναι και ο καθρέφτης του σώματος; Αν ναι, η Ιριδολογία προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν, το παρόν και το αναστρέψιμο μέλλον της υγείας μας.

πηγη:Lenshop.gr