Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Αλλοδαπός άνοιξε πυρ κατά αντρών της ΟΠΚΕ – Toν «έριξαν κάτω» οι αστυνομικοί


Aνταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και ενός ένοπλου αλλοδαπού σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στον οικισμό Συντριβάνι, στον Ασπρόπυργο. Συνέπεια των πυροβολισμών ήταν ο τραυματισμός του δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αφού... 
 
πρώτα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εκπαιδευμένους άντρες της ΟΠΚΕ.

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση για πυροβολισμούς στον οικισμό. Αμέσως έσπευσε στην περιοχή ομάδα της ΟΠΚΕ, η οποία εντόπισε τον αλλοδαπό και του ζήτησε πολλές φορές να παραδοθεί. Εκείνος πυροβόλισε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με συνέπεια ο ένοπλος νατραυματιστεί στα κάτω άκρα, πριν συλληφθεί.

Επί τόπου οι αστυνομικοί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας τη μέθοδο tourniquet για να σταματήσουν την αιμορραγία και κάλεσαν ασθενοφόρο. Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, συνοδεία αστυνομικών.

Το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο Πακιστανός κατασχέθηκε και εξετάζεται, όπως και οι τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο. Το πιστόλι μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ όπου θα εξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι «καθαρό» ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.