Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Γιάννης Κουριαννίδης, Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης: «Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ψηφίσω θετικά εισήγηση που θα χρησιμοποιεί τον όρο Βόρειο Μακεδονία»


Σχολιάζοντας εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση περιβαλλοντικού προγράμματος διακρατικής συνεργασίας, ανέφερα ότι θα την καταψηφίσω, όχι διότι δεν συμφωνώ με το περιεχόμενό της (το αντίθετο, μάλιστα, συμφωνούσα απολύτως), αλλά διότι σε κάποιο σημείο αναφερόταν ως εταίρος η «Κρατική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Επιθεώρησης της Βορείου Μακεδονίας». 
Δήλωσα... 



ότι δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω θετικά σε οποιαδήποτε εισήγηση στην οποία θα χρησιμοποιείται ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» και ρώτησα την Διοίκηση, αν πρόκειται να διερευνήσει τρόπο αποφυγής της χρήσης του εν λόγω όρου. Το απίστευτο ήταν η άμεση αντίδραση της παράταξης Νοτοπούλου, οι εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν ότι αν και επρόκειτο να ψηφίσουν αρνητικά στην εισήγηση, «τελικά θα την υπερψηφίσουν μόνο και μόνο επειδή το έθεσε σε τέτοια βάση ο κ. Κουριαννίδης»! Τελικά ήταν πολλά τα λεφτά.