Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Έγχρωμοι φακοί επαφής: Πως να διαλέξετε το σωστό χρώμα για σας; Η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη


Τα τελευταία χρόνια οι έγχρωμοι φακοί επαφής έχουν κερδίσει περισσότερους φίλους παρά ποτέ. Ένας από τους λόγους είναι οι ποικιλίες στις αποχρώσεις και το πολύ φυσικό τους αποτέλεσμα. Έτσι μπορεί να δημιουργήσετε διαφορετικά βλέμματα που κυμαίνονται από απαλές ως και έντονες αποχρώσεις ανάλογα με την περίσταση.

Οι... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
περισσότεροι φακοί έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται το έγχρωμο τμήμα του ματιού, αφού οι περισσότεροι προτιμούν μία απαλή μετάβαση χρώματος για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Το κέντρο του έγχρωμου φακού παραμένει διαυγές, αλλά το εξωτερικό μέρος του φακού θα μπορούσε να έχει τελείες και σχέδια για ένα ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Το σωστό χρώμα για εσάς εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος σας όσο και από τον τόνο του δέρματός σας. Ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε τον τόνο του δέρματός σας είναι να ελέγξετε το χρώμα της φλέβας σας σε έντονο ηλιακό φως. Αν το χρώμα της φλέβας είναι πράσινο, ο τόνος του δέρματος είναι ζεστός. Εάν το χρώμα της φλέβας είναι μπλε, ο τόνος του δέρματος είναι δροσερός. Αν οι φλέβες σας είναι πράσινες σε μερικά σημεία και μπλε σε άλλες, τότε έχετε ουδέτερο τόνο δέρματος.
 


Όταν πρόκειται για το χρώμα του δέρματος, τα μάτια των ανοιχτόχρωμων ανθρώπων φαίνονται πιο φυσικά σε φακούς όπως αμέθυστος, μπλε και τιρκουάζ.
Όταν το χρώμα του δέρματος είναι λίγο πιο σκούρο, τότε έχετε ένα μεσαίο τόνο δέρματος. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη γκάμα επιλογών καθώς τα μάτια τους θα φαίνουνται φυσικά όπως καφέ, φουντουκί, πράσινο, γκρι κ.α.
Ειδικά το καλοκαίρι οι περισσότεροι άνθρωποι τίνουν να μαυρίζουν είτε χρησιμοποιώντας σπρέυ είτε με ηλιοθεραπεία. Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα πρέπει να πηγαίνουν για χρώματα όπως μέλι, καφέ και φουντουκί. Αποφύγετε τα δροσερά χρώματα, όπως το μπλε ή το πράσινο, καθώς τείνουν να φαίνονται “ξένα” στους πιο σκουρόχρωμους ανθρώπους.
 


 
Τα πράγματα που αναφέρονται παραπάνω είναι απλά οδηγίες όταν πρόκειται να επιλέξετε το χρώμα του φακού επαφής σας, δεν είναι κανόνες που πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Εάν ένα συγκεκριμένο χρώμα σας φαντάζει φανταχτερό και θέλετε να το φορέσετε, πηγαίνετε για αυτό. Τίποτα δεν πρόκειται να σας σταματήσει. Φορέστε τους χρωματιστούς φακούς επαφής με σιγουριά.

Είτε φοράτε φακούς επαφής συνταγογραφούμενους είτε φακούς επαφής Plano, πρέπει να καθαρίζονται, να απολυμαίνονται και να αποθηκεύονται κατάλληλα με κατάλληλα προϊόντα φροντίδας φακών. Η έγκαιρη αντικατάσταση των φακών σας είναι σημαντική για την αποφυγή μόλυνσης. Αποφύγετε τη χρήση του φακού εάν εμφανίσετε πόνο ή ερεθισμό στα μάτια σας. Το πρώτο σημάδι του φακού σας που δεν είναι κατάλληλο για σας είναι ερυθρότητα ή δάκρυα στα μάτια σας. Αποφύγετε την εναλλαγή του φακού σας με τους φίλους σας, για να αποφύγετε τη μετάδοση επιβλαβών βακτηρίων και ιώσεων που προκαλούν λοιμώξεις.

πηγη:Lenshop.gr