Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Εκλογές ΤΕΕ: Πρώτος και με διαφορά ο Γιώργος Στασινός - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα


Πρώτη και με μεγάλη διαφορά βγαίνει η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ – Νέα Δημοκρατία) με τον Γιώργο Στασινό να ανανεώνει την θητεία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Δεύτερη σύμφωνα με... 
 



τα πρώτα αλλά ενδεικτικά αποτελέσματα έρχεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ – ΠΑΣΟΚ) με εκπρόσωπο τον Νίκο Μηλη, ενώ ακολουθεί η Συμμαχία Για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ).

Στις εκλογές ψήφισαν όλα τα τακτικά μέλη του Επιμελητηρίου προκειμένου να εκλέξουν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, αλλά και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Κάλπες στήθηκαν σε 61 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και η συμμετοχή στις εκλογές γίνεται με την επίδεξη της αστυνομικής ταυτότητας, του δελτίου Μέλους του ΤΕΕ, της άδειας οδήγησης ή του διαβατηρίου.

Στο μεταξύ, τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός μηχανικών με σκοπό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Παράλληλα, το παρόν έδωσαν και αρκετοί πολιτικοί από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Συγκεκριμένα στις κάλπες του ΤΕΕ ψήφισαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και Πέτη Πέρκα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και πολλά στελέχη διοικήσεων δημοσίων φορέων, στελέχη επιχειρήσεων και χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί. Τους χώρους της εκλογικής διαδικασίας στο ΟΑΚΑ επισκέφθηκαν επίσης, για να τονίσουν τη σημασία των εκλογών, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης.