Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Νυχτερινό μπαράζ με 21 επιθέσεις από ακροαριστερούς - 7 προσαγωγές από την αστυνομία, αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα


Ακροαριστεροί εξαπέλυσαν επιθέσεις στην Αθήνα εναντίον ιδιωτικών και δημόσιων στόχων.

Οι διαδοχικές επιθέσεις εκτιμάται ότι έγιναν ως «αντίποινα», μετά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές έπειτα... 

από τις πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία έκανε 7 προσαγωγές για το μπαράζ των επιθέσεων, αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα.

Εμπορικά καταστήματα, τράπεζες και δημόσια κτήρια έβαλαν στο στόχαστρο άγνωστοι το βράδυ σε όλη την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μπαράζ των καταστροφών ξεκίνησε στις 2:30 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε 1,5 ώρα αργότερα - στις 4 τα ξημερώματα.

Ο απολογισμός από τη ΓΑΔΑ κάνει λόγο για καταστροφές σε 13 εμπορικά καταστήματα και 5 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Παράλληλα επιθέσεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρεις δημόσιες υπηρεσίες, τη ΔΟΥ Ηλιούπολης, την Πολεοδομία Αιγάλεω και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον.

Επιπλέον, εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια έγινε σε τρία ΕΙΧ οχήματα, στο Αιγάλεω. Τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα σε υπαίθριο χώρο, στη συμβολή των οδών Αγίας Αννης και Ιεράς Οδού. Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθησαν χωρίς εκτεταμένα επεισόδια.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά (50) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί δέκα. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στην Πάτρα έγιναν προσαγωγές 19 ατόμων, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο.