Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ, ΟΓΚΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ (ΦΩΤΟ)



Μεγάλη συγκέντρωση και μαχητική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λαθρομετανάστευση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Δημαρχείου στην Κατερίνη, παρά την αστυνομοκρατία που υπήρχε στο κέντρο της πόλης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και άνδρες των ΟΠΚΕ και της ασφάλειας έκαναν αισθητή την παρουσία τους. 
Πάραυτα μεγάλο πλήθος και κυρίως νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Πατριωτικής Νεολαίας Κατερίνης", δίνοντας το βροντερό παρών μπροστά στο δημαρχείο, όπου...  





μετά από τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της Κατερίνης με συνθήματα εναντίον της λαθρομετανάστευσης. 
Στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων απηύθυνε χαιρετισμό και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, ενώ αλγεινή εντύπωση και αποδοκιμασίες προκάλεσε  η απουσία των τοπικών βουλευτών, του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, της αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων, καθώς και του μητροπολίτη και των ιερέων. 
Η πορεία κατέληξε στην πλατεία δημαρχείου και η συγκέντρωση τερμάτισε με όλους τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο. 

ΠΑΡΑΛΙΓΟ "ΝΤΟΥ" ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΟΤΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ - ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κατά την ώρα που οι συγκεντρωθέντες τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο τρία άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κλειδωμένο δημαρχείο έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες χειρονομίες προκλητικές προς το πλήθος, με αποτέλεσμα αρκετοί νεαροί να κινηθούν εξαγριωμένοι προς το μέρος τους χτυπώντας τα τζάμια του δημαρχείου, ενώ τα τρία άτομα το έβαλαν στα πόδια ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια και οι ψυχραιμότεροι κατάφεραν να ηρεμήσουν τους νεαρούς, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην σπάσουν τα τζάμια και μπουκάρουν μέσα.
Επίσης πετάχτηκαν αρκετά τρικάκια ενάντια στη λαθρομετανάστευση, ενώ κολλήθηκαν αυτοκόλλητα στα τζάμια του δημαρχείου και γράφτηκαν συνθήματα εναντίον του δημάρχου.