Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ντροπιασμένος από τη συντριβή ο Τζ.Κόρμπιν: Δεν τόλμησε ούτε να κοιτάξει τον Μπ.Τζόνσον (βίντεο)



Οπωσδήποτε η εκλογική συντριβή των Εργατικών, ενώ είχαν την στήριξη όλων των ΜΜΕ αλλά και των Βρυξελλών πρέπει να στοίχισε στον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στην...




πρώτη του συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον μετά τις εκλογές, όταν μπήκαν μαζί, περπατώντας, στη Βουλή, όπως προβλέπει το εθιμοτυπικό, για την πρώτη μέρα λειτουργίας, ο ηγέτης των Εργατικών δεν έριξε ούτε βλέμμα στον πρωθυπουργό.

Μία εβδομάδα μετά την ταπεινωτική ήττα που υπέστη από τους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον, ο Κόρμπιν φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το «χαστούκι». Με βλοσυρό ύφος, χωρίς να κοιτάξει στιγμή τον πρωθυπουργό που περπατούσε δίπλα του, ο ηγέτης των Εργατικών προχωρούσε αγέλαστος. Δίπλα του, ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ακριβώς το αντίθετο, χαμογελώντας σε όλους.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα βρετανικά ΜΜΕ, που θύμισαν ότι συνήθως ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνηθίζουν να ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες σε αυτή τη διαδικασία. Πάντως, ο Τζόνσον είχε κάποιες καλές κουβέντες να πει για τον αντίπαλό του. Στην ομιλία του, ανέφερε ότι οι προσωπικές σχέσεις του με τον Κόρμπιν υπήρξαν εξαιρετικές. Και τόνισε ότι η ειλικρίνεια του ηγέτη των Εργατικών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.