Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Γυαλιά οράσεως και παιδιά: Μια σχέση μίσους ή όχι; Η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα νήπια αναγκάζονται να φορέσουν γυαλιά για να διορθώσουν την όρασή τους. Βέβαια αυτό από τη μία μπορεί να δημιουργεί μια γλυκιά εικόνα (ένα παιδί με γυαλιά) αλλά... 

 
 
 
 
 
 
 
αν το παιδί δυσανασχετεί και δε τα φοραέι μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος για το παιδί και το γονέα.

Πολλές φορές, τα παιδιά δεν βλέπουν τα γυαλάκια τους θετικά. Τα περισσότερα αρνούνται να τα φορέσουν, κάνοντας έτσι δυσκολότερη όχι μόνο τη δική τους ζωή (δεν βλέπουν καθαρά) αλλά και τη ζωή των γονιών τους, καθώς δημιουργούν ένταση και εκνευρισμό.

Η εμπειρία μας στο χώρο των οπτικών μας έχει δείξει κάποια μικρά τρικ που ίσως σας βοηθήσουν.
 


Καθώς η όραση για ένα παιδί είναι ίσως η πιο βασική αίσθηση για να αρχίσει να αντιλαμβάνετε και να κατανοεί τον κόσμο. Μια όχι τέλεια όραση ενδεχομένως να του δημιουργήσει μαθησιακά προβλήματα καθώς και προβλήματα προσαρμογής. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η διόρθωση της όρασής του.

Ας εξετάσουμε την κακή περίπτωση, το παιδί να μη θέλει να φορέσει τα γυαλιά.

Πολλές φορές τα παιδιά εκδηλώνουν μία αρνητική στάση για τα γυαλιά, ιδίως αν είναι οι πρώτοι στην τάξη που θα φορέσουν. Αν και η καλύτερη όραση που τους προσφέρουν, θα έπρεπε από μόνη της να αρκεί για να τα κάνει να τα χρησιμοποιούν, τα παιδιά αρνούνται να φορέσουν τα γυαλιά όρασής τους, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι τα βοηθάει.

Είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια της συμπεριφοράς των παιδιών να κοροϊδεύουν τους συμμαθητές εκείνους που έχουν μια εξωτερική διαφορά, όπως ένα παιδί με γυαλιά. Οι γονείς από την άλλη είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι στο γεγονός. Προβληματίζονται για το πως θα συνηθίσει το παιδί τα γυαλιά του, αν θα τα προσέχει να μην σπάσουν, αν θα το κοροϊδεύουν. Συχνά αυτό που παρατηρείται από τους ειδικούς είναι στην ουσία μια αποστροφή των ίδιων των γονιών προς τα γυαλιά.



Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα νήπια αναγκάζονται να φορέσουν γυαλιά για να διορθώσουν την όρασή τους. Βέβαια αυτό από τη μία μπορεί να δημιουργεί μια γλυκιά εικόνα (ένα παιδί με γυαλιά) αλλά αν το παιδί δυσανασχετεί και δε τα φοραέι μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος για το παιδί και το γονέα.

Πολλές φορές, τα παιδιά δεν βλέπουν τα γυαλάκια τους θετικά. Τα περισσότερα αρνούνται να τα φορέσουν, κάνοντας έτσι δυσκολότερη όχι μόνο τη δική τους ζωή (δεν βλέπουν καθαρά) αλλά και τη ζωή των γονιών τους, καθώς δημιουργούν ένταση και εκνευρισμό.

Η εμπειρία μας στο χώρο των οπτικών μας έχει δείξει κάποια μικρά τρικ που ίσως σας βοηθήσουν.




Να ξέρετε ότι αν το παιδί βλέπει καλύτερα με αυτά, σχεδόν πάντα τα αποδέχεται ανεξαρτήτου ηλικίας. Στην πραγματικότητα μάλιστα ένα μικρό παιδί μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμόσει τη ζωή του με τα γυαλιά. Προετοιμάστε το επίσης αγοράζοντας παιδικά βιβλία ή παιδικά προγράμματα με ήρωες που φορούν γυαλιά. Φυσικά θα πρέπει να παιδιά να διαλέξουν μόνα τους τα γυαλιά ή τουλάχιστον αυτό να νομίζουν και φυσικά να δουν και άλλα παιδάκια που φορούν, έτσι ώστε να μη νιώθουν μόνα τους σε αυτό.

Τώρα αν το παιδί επιμένει να τα βγάζει, χρειάζεται υπομονή και χρόνο. Ποτέ μην μαζεύετε ή κρύβετε τα γυαλιά τους. Αφήστε τα σε σημείο όπου θα τα βλέπουν συνεχώς. Δώστε τα στα χέρια τους. Ζητήστε να τα φορέσουν ακόμη και αν τα βγάζουν. Στην καθημερινότητά τους ενθαρρύνετέ τα, να τα φορούν. Όσο πιο πολύ ασχολούνται με αυτά, τόσο περισσότερο θα εξοικειωθούν και θα τα φορέσουν κάποια στιγμή.

πηγη : lenshop.gr