Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση MRB: Πως διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πόσο φοβούνται οι πολίτες ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία


Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις... 

 
 
 
 
 
 
 
12,3 μονάδες. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 7,7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ 25 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,7%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%.




Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην παράσταση νίκης, προηγείται με πάνω από 40 μονάδες διαφορά η ΝΔ και συγκεκριμένα με 61,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%.

Οι πολίτες θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, καθώς συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 29,1%.

Στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Στους πιο δημοφιλείς υπουργούς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας, τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτηση πόσο πιθανό θεωρούν ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι πολίτες σε ποσοστό 59,2% το θεωρούν πιθανό ενώ 7 στους 10 πιστεύουν ότι θα χειροτερεύσουν τα πράγματα στα εθνικά θέματα.

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.