Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τράβα κορδέλα… το κακό χιούμορ της κ. Ακρίτα


Το 1888 όταν οι μηχανικοί πήγαν στη σημερινή θέση που βρίσκεται το Δρομοκαΐτειο στην Ιερά οδό προκειμένου να μετρήσουν το χώρο για την θεμελίωση του Ψυχιατρείου ένας από τους τότε λίγους κατοίκους της περιοχής τους ρώτησε: “Ε, εσείς, τι ήρθατε να κάνετε εδώ;” και όταν εκείνοι του απάντησαν ότι...




ήρθαν να μετρήσουν το χώρο για να κτιστεί το Δαφνί εκείνος υψώνοντας και κουνώντας το χέρι του δείχνοντας προς την Αθήνα τους είπε: «Αμ τότε… τράβα κορδέλα για να τους χωρέσει όλους».

Το 1888 όταν οι μηχανικοί πήγαν στη σημερινή θέση που βρίσκεται το Δρομοκαΐτειο στην Ιερά οδό προκειμένου να μετρήσουν το χώρο για την θεμελίωση του Ψυχιατρείου ένας από τους τότε λίγους κατοίκους της περιοχής τους ρώτησε: “Ε, εσείς, τι ήρθατε να κάνετε εδώ;” και όταν εκείνοι του απάντησαν ότι ήρθαν να μετρήσουν το χώρο για να κτιστεί το Δαφνί εκείνος υψώνοντας και κουνώντας το χέρι του δείχνοντας προς την Αθήνα τους είπε: «Αμ τότε… τράβα κορδέλα για να τους χωρέσει όλους».

Δεν της άρεσε της κυρίας Ακρίτα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και μας παροτρύνει αν τον θέλουμε Έλληνα να τον πάρουμε στο σπίτι μας και να μην παραπονεθούμε ότι μας παίρνει την δουλειά. Παρατηρούμε ότι το χιούμορ της κυρίας Ακρίτα κινείται ανάμεσα στην πλοκή του σεναρίου της για την «Βέρα στο δεξί» και στα σενάρια του συζύγου της στην βουλή σαν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε ότι ο Τομ Χανκς δεν θα πάρει την δουλειά κανενός, αλλά και το ότι η Ελλάδα ωφελείται από αυτόν και όχι το αντίθετο. Πάντως ούτε και την κυρία Ακρίτα θα κατηγορήσουμε γιατί καταλαβαίνουμε πως το χιούμορ της και οι εκάστοτε προβληματισμοί της απευθύνονται σε ΣΥΡΙΖΑίους.

Δρομο-καΐτης...

elkosmos.gr