Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Το ελληνικό… Stonehenge που πρέπει να ανακαλύψεις


Μυστήριο και απόκοσμη ενέργεια με άρωμα Αγγλίας 

Το επιβλητικό Stonehenge της Αγγλίας δεν χρειάζεται συστάσεις. Αυτός ο νεολιθικός κύκλος μεγαλίθων που χρονολογείται από το 2500-2000 π.Χ. παραμένει ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία του κόσμου.

Μόνο που... 

 
 
 
 και η Ελλάδα έχει κάτι αντίστοιχο, μικρότερο και ταπεινότερο φυσικά, είναι όμως εκεί για σε μεταφέρει σε εποχές μυστικιστικές, όταν ο Ζωδιακός Κύκλος διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα των λαών.



Σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Θάσου λοιπόν, τα παραλιακά και εξόχως τουριστικά Λιμενάρια, υπάρχει η λεγόμενη «Κορώνα Λιμεναρίων», ένα ιδιότυπο Stonehenge που παραπέμπει στο μνημείο της Αγγλίας.



Οι δώδεκα ολόλευκες πλάκες που φέρουν χαραγμένα τα σύμβολα του Ζωδιακού Κύκλου δεν αποτελούν μυστήριο για το πώς έφτασαν να υπάρχουν εκεί.



Στήθηκαν το 2005 από τον αρχιτέκτονα Johannes Mathiessen και τους μαθητές του που ήρθαν στη Θάσο ειδικά για το project αυτό.

 
 
Αν σε φέρει ο δρόμος στη γραφική Θάσο λοιπόν, η βόλτα στα Λιμενάρια είναι επιβεβλημένη για να θαυμάσεις τις μεγάλες μαρμάρινες πλάκες με τα σύμβολα των ζωδίων, ένα ξεχωριστό μνημείο του τόπου μας που λίγοι γνωρίζουν.

newsbeast.gr