Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Μυωπικοί φακοί - Τι είναι και πως λειτουργούν; Η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη


Η μυωπία είναι η κατάσταση όπου ένα άτομο μπορεί να δει κοντά αλλά μακριά η όρασή του είναι θολή - συνήθως διορθώνεται εύκολα με γυαλιά μυωπίας ή με φακούς επαφής.

Οι φακοί που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση της μυωπίας έχουν κοίλο σχήμα. Με άλλα λόγια οι φακοί, είναι πιο λεπτοί στο κέντρο και παχύτεροι στις άκρες.

Αυτοί... 

 
 
 
οι φακοί ονομάζονται μυωπικοί (“μείον φακοί”), επειδή μειώνουν τη δύναμη εστίασης του οφθαλμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι μυωπικοί φακοί μετακινούν την εστία του φωτός προς τα πίσω - έτσι πέφτει απευθείας στην επιφάνεια του αμφιβληστροειδούς. Αυτή η μετατόπιση διορθώνει τη θολή όραση που προκαλείται από τη μυωπία, αποκαθιστώντας την καθαρή όραση.
 


Η ισχύς των φακών που διορθώνουν την μυωπία μετράται σε μονάδες που ονομάζονται διόπτρες (D). Η ισχύς του φακού σε μια συνταγή γυαλιών για τη μυωπία αρχίζει πάντα με το σημάδι μείον. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός ισχύος του φακού, τόσο περισσότερη η μυωπία διορθώνεται.

Για παράδειγμα, ένας φακός -6.00 D διορθώνει το διπλάσιο της μυωπίας από ένα φακό -3.00 D.

Οι φακοί υψηλής ευκρίνειας συνιστώνται συνήθως για τη διόρθωση της μυωπίας άνω των -3.00 διοπτρών. Αυτοί οι φακοί είναι λεπτότεροι και ελαφρύτεροι από τους συνηθισμένους οργανικούς φακούς, καθιστώντας τους πιο ελκυστικούς και άνετους. 
 


Επίσης, η αντιανακλαστική επικάλυψη συνιστάται ιδιαίτερα για φακούς που διορθώνουν μυωπία. Η επίστρωση AR εξαλείφει τις αντανακλάσεις στους φακούς βελτιώνοντας την όραση αλλά και την άνεση.

Για να καθορίσετε τις καλύτερες επιλογές διόρθωσης όρασης για τις ανάγκες σας, προγραμματίστε μια εξέταση ματιών με τον οπτομέτρη σας.

πηγη: lenshop.gr