Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Τι δεν πρέπει να καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα


Η ηλεκτρική σκούπα είναι από τις πιο θαυματουργές οικιακές συσκευές που κάνει θαύματα και ρουφάει τα πάντα. Αλλά, αλήθεια, γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα η ηλεκτρική σκούπα δεν πρέπει να ρουφάει τα πάντα;

Υπάρχουν... 

 
 
 
 
κάποια πράγματα/βρωμιές που θα πρέπει να αποφεύγετε να τα μαζεύετε με αυτήν. Γιατί τότε η λειτουργία της συσκευής σας θα μειωθεί σημαντικά και θα αναδύει μία άσχημη μυρωδιά.

Δείτε, παρακάτω τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα:

Τρίχες

Το ξέρουμε, είναι σχεδόν αδύνατο να μη ρουφήξεις με την ηλεκτρική σκούπα τις τρίχες και δη εκείνες που έχουν μπερδευτεί μέσα στα χαλιά. Αλλά έχετε στο νου πως οι τρίχες -είτε ανθρώπινες είτε ζώων – αν εισχωρήσουν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να βουλώσουν τη σακούλα της σκόνης και τα φίλτρα πολύ γρήγορα. Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά η ισχύς της.

Καλλυντικά

Η αλήθεια είναι πως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι τα καλλυντικά είναι από τους πιο ύπουλους εχθρούς για την ηλεκτρική σκούπα. Κι αυτό γιατί περιέχουν διάφορα έλαια και ουσίες που αρχίζουν να λιώνουν με την επίδραση του ζεστού αέρα, με αποτέλεσμα να φράξουν τα μηχανικά μέρη και τα φίλτρα. Και να χρειαστεί ακόμη και να τα αντικαταστήσετε.

Καφές και κακάο

Ο καφές αν «ρουφηχτεί» από την ηλεκτρική σκούπα ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας στο κάδο σκόνης, ενώ τα σωματίδια κολλάνε γρήγορα στα εσωτερικά μέρη της συσκευής και είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν.

Γενικά, έχετε κατά νου πως καφές και κακάο μπορούν επίσης να μπουν μέσα στον κινητήρα και να τον απενεργοποιήσουν.

baby.gr