Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Οι βουλευτές που... κάνουν «τη ζωή δύσκολη» στα κορίτσια της νοηματικής γλώσσας

 
Αρκετές είναι οι φορές που οι διερμηνείς της νοηματικής γλώσσας στη Βουλή δυσκολεύονται να αποδώσουν τα όσα λέγονται από τους ομιλητές.

 
 
 
 
Δείτε λοιπόν, τι ανέφεραν τα κορίτσια ποιος βουλευτής σχετικά με τι τις δυσκολεύει περισσότερο στη νοηματική διερμηνεία.

Και ενώ η πιθανότερη απάντηση ήθελε τον Κώστα Ζουράρι ως τον πιο ζόρικο ομιλητή λόγω των αρχαιοπρεπών εκφράσεων και τους περίεργους νεολογισμούς του η διάψευση ήρθε από τις ίδιες τις διερμηνείς.

«Ο κ. Ζουράρις είναι βατός. Ο,τι δεν καταλαβαίνουμε από τον Ζουράρι αποδίδουμε τα λόγια του γενικώς» απάντησαν.

Ποιος είναι ο όμως ο πιο δύσκολος;

«Αυτός που μας δυσκολεύει περισσότερο απ’ όλους είναι ο… Βελόπουλος. Επειδή ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης ομιλεί πολύ γρήγορα, τις περισσότερες φορές ο προφορικός λόγος όταν εκφέρεται γρήγορα μπορεί να είναι ασύντακτος, χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές έννοιες οι οποίες στον προφορικό λόγο δεν στέκονται».

Και εν συνεχεία ποιοι νομίζετε ότι είναι οι πιο δυσνόητοι;

Όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί Οικονομικών (με πρώτο τον Γιάνη Βαρουφάκη): «Άντε να μεταφράσεις στη νοηματική το… haircut. Το haircut βρίσκεται στην κομμωτική διάλεκτο. ‘Η να μεταφράσεις το… burn–out (σ.σ.: εργασία μέχρι φυσικής εξοντώσεως)».

Αλλά ποιος άλλος «δυσκολεύει» (τρόπος του λέγειν) τα κορίτσια της νοηματικής της Βουλής;

Ο Κώστας Τασούλας, όχι επειδή ομιλεί γρήγορα ή επειδή είναι ασύντακτος (τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν στον Πρόεδρο της Βουλής) αλλά επειδή «είναι πολύ… ποιητικός».