Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Φάρσα στο twitter ο θάνατος του Ράτκο Μλάντιτς - Ο φυλακισμένος στρατηγός είναι ζωντανός


Η είδηση ότι ο Ράτκο Μλάντιτς πέθανε στο δικαστήριο της Χάγης έκανε τον γύρο του κόσμου με ταχύτητα αστραπής.

«Ο... 




επικεφαλής της μονάδας κράτησης στο Scheveningen με πληροφόρησε ότι τα νέα σχετικά με το θάνατο του Ράτκο Μλάντιτς ήταν ψεύτικη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, ανακοινώνοντας ότι ήταν φάρσα το tweet αναφορικά με τον θάνατό του

Ο γιος του Μλάντιτς, ο Σκορκο, το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι μίλησε με τον πατέρα του λίγο πριν τις 2 μ.μ. και ότι ακουγόταν καλά.

«Μίλησα μαζί του πριν από μισή ώρα, ακούστηκε καλά, ο δικηγόρος είναι μαζί του τώρα», δήλωσε ο Darko Mladic στις 14:00 αποκλειστικά για την Telegraf.rs.
Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από την Helena Eggleston, εκπρόσωπο του Υπολειμματικού Μηχανισμού για τα Ποινικά Δικαστήρια, ο οποίος επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι οι πληροφορίες ήταν ψευδείς.
Υποτίθεται πως την αρχική είδηση του θανάτου του την έδωσε -μέσω Twitter- η υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας, Μπισέρα Τούρκοβιτς, αλλά ο λογαριασμός είναι ψεύτικος.
Τον δημιούργησε ο γνωστός φαρσέρ-δημοσιογράφος Τομάσο Ντε Μπενεντέτι ο οποίος, στο παρελθόν, έχει ανακοινώσει τον θάνατο πολλών επωνύμων.