Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Επιτέλους αλλαγή του δόγματος αντιμετώπισης…


 
Προειδοποιητικές βολές και συλλήψεις μεταξύ Χίου-Τουρκίας

9 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑΥΑΓΙΟΥ

Ο… πόλεμος άρχισε. Ο σουλτάνος αποφάσισε να εξαπολύσει τις στρατιές των... 

 
 
 
 
μεταναστών-προσφύγων που φιλοξενούσε στη χώρα του στην Ευρώπη. Μόλις λοιπόν ο καιρός κάλμαρε άρχισε η απόβαση προς τα ελληνικά νησιά. Όλο το πρωί της Κυριακής 1η Μαρτίου 2020 το Λιμεναρχείο Χίου με τα σκάφη του προσπαθεί να αποτρέψει τις παράνομες εισόδους προς τη Χίο. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις με τα πλωτά σκάφη του σπρώχνει τις βάρκες προς τα τουρκικά νερά.

Ο πόλεμος βέβαια είναι άνισος και τα θαλάσσια σύνορα αδύνατον να φυλαχτούν σαν τον Έβρο. Σε μία περίπτωση πάντως και αφού έγιναν προσπάθειες επιστροφής μιας βάρκας οι επιβαίνοντες αποφάσισαν κατά την προσφιλή τακτική τους να τη σκίσουν. Σημειωτέον ότι δεν υπάκουσαν ούτε στις προειδοποιητικές βολές στον αέρα που έριξαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος -ακούστηκαν μέχρι τον Καρφά. Έτσι βρέθηκαν στη θάλασσα αλλά συνελήφθησαν 9 άτομα και θα οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη δικαιοσύνη για απείθια, πρόκληση ναυαγίου και παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Ένα αδίκημα που επιφέρει φυλάκιση έως και 5 χρόνια!

Στο μεταξύ στο Χαλκειός οι κάτοικοι απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν προς τη ΒΙΑΛ, αρνούμενοι οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες – μετανάστες να μεταφερθούν εκεί. Τα γεγονότα έχουν ανατρέψει στην πράξη το σχεδιασμό της κυβέρνησης που έπρεπε ήδη να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά.

Alithia.gr 2/3/2020

Σχ. : Η αντίδραση του λαού (ναι η βίαιη αντίδραση) αναγκάζει την κυβέρνηση να βρει τρόπους να σταματήσει αυτό το κακό. Επιτέλους ! Μπράβο στον κόσμο που αντέδρασε και στους ένστολους μας (εν προκειμένω λιμενικούς) που υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας. Μόνο όταν οι δράστες τέτοιων ενεργειών μπαίνουν φυλακή, θα πάρουν και τα υπόλοιπα δεκάδες εκατομμύρια που περιμένουν να μπούνε το μήνυμα πως ¨είναι καλύτερα να μην πάμε από Ελλάδα¨…

Να επισημάνουμε ότι ο αρθρογράφος κάνει ένα λάθος. Η πρόκληση ναυαγίου όταν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές είναι κακούργημα και η ποινή είναι δυνητικά πολύ μεγαλύτερη.