Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τσιόδρας: «Οι υγιείς δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκες - Μόνο όσοι νοσούν»


Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για τις εξελίξεις του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας, υποστήριξε πως μάσκες θα πρέπει αν φορούν μόνο «όσοι νοσούν».

Ο... 

κ. Τσιόδρας επεσήμανε σχετικά με την χρήση μάσκας ότι οι υγιείς δεν είναι απαραίτητο να φορούν μάσκα, αλλά μόνον όσοι νοσούν, ωστόσο υπογράμμισε ότι όσοι νοσούν σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών τους δεν πρέπει να μετακινούνται και να βγαίνουν έξω από το σπίτι τους.

Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ συστήνει οι υγιείς να μην φορούν μάσκες, καθώς κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει πως η χρήση μάσκας μειώνει τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο, επειδή ο ιός μεταδίδεται και από ασυμπτωματικούς ασθενείς και μπορεί κάποιος που κυκλοφορεί να είναι όντως ασυμπτωματικός, όμως να ασθενεί δεν περιορίζεται η χρήση μάσκας σε όποιον την διαθέτει. Ωστόσο, επειδή υπάρχει έλλειψη καλό είναι να περιοριστούν αυτές, όπως και οι μετακινήσεις μας άλλωστε, προκειμένου να γίνεται χρήση από ανθρώπους που νοσούν ή που εργάζονται σε υπηρεσίες Υγείας.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας είναι μεγάλο ζήτημα και το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι μάσκες. Θα πρέπει όσοι νοσούν και πρέπει αν τις χρησιμοποιούν να το κάνουν με το σωστό τρόπο.Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ υπάρχουν σχετικές οδηγίες για το πώς βάζουμε τη μάσκα, πως την βγάζουμε και πού την πετάμε.