Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Εικόνες-σοκ με την Αθήνα «νεκρή» μετέδωσε το AP - Ποιος θα έρθει για τουρισμό όταν τελειώσει η πανδημία;


  Πόλη «φάντασμα» που θυμίζει ταινίες θρίλερ με άδειους δρόμους και τον κόσμο να είναι εξαφανισμένος, σαν να έχει πέσει κάποιο είδος βιολογικού όπλου, θυμίζει η Αθήνα σε φωτογραφίες που διακινούν μεγάλα δυτικά ΜΜΕ κάνοντας το γύρο του διαδικτύου.

Την δουλειά της παρουσίασης της Αθήνας σαν εγκαταλελειμμένη πόλη ύστερα από... "βιολογική επίθεση" ανέλαβε το Αssociated Press, το οποίο συνοδεύεται και... από φωτογραφικό αφιέρωμα.
Το... 

 
 
άρθρο εμφανίζεται στην ηλεκτρονική ροή ειδήσεων των New York Times και της Washington Post συνοδευόμενο από εναέρια φωτογραφική λήψη της έρημης -πλέον- οδού Πανεπιστημίου, επισημαίνει ότι, στην Αθήνα οι δρόμοι είναι άδειοι, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία γίνονται όμως όλο και πιο περιοριστικά.

Στη συνέχεια, γίνεται περιεκτική περιγραφή των μέτρων αυτών, ενώ τονίζεται ότι στην Αθήνα βρίσκονται, αυτές τις ημέρες, καθαριστικά συνεργεία που απολυμαίνουν τους δρόμους και οι πεζοί είναι λιγοστοί, δίνοντας μια εικόνα η οποία δύσκολη θα μεταβληθεί τους επόμενους μήνες.

Σημειώνονται, τέλος, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων ειδικών ότι θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες μόνο και μόνο για να δουν εάν τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν αποτελέσματα, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη, οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον ιό ανέρχονταν στους 53 και 1.544 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με άλλα λόγια ένα ρεπορτάζ που θα μπορούσε να είναι "ταφόπλακα" για τον τουρισμό το εφετινό καλοκαίρι, καθώς η πόλη εμφανίζεται «σα να έχει πεθάνει»

Μνημεία και αξιοθέατα που πάντα βρίθουν από ζωή, τώρα δείχνουν έρημα ακόμη και με το φως της ημέρας.

Ποιος να το φανταζόταν ότι δεν θα κυκλοφορούσε ούτε ένα αυτοκίνητο στην Πανεπιστημίου ή την Σταδίου, ή ακόμη και στην Ποσειδώνος, με την παραλία δίπλα άδεια, ή πως δεν θα κυκλοφορούσε ψυχή στο Σύνταγμα και την Ερμού η το Μοναστηράκι. 
 


Το δημοσίευμα, στην συνέχεια αναφέρεται εκτενέστερα στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις που κάποιος Έλληνας τα παραβιάζει, καθώς οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες απολαμβάνουν άλλο καθεστώς.

Ας δούμε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από την έρημη Αθήνα.

























 
 
pronews.gr