Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΜΕΤΑΦΟΡΑ κι άλλων μεταναστών! ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ θύελλα στο Μεσολόγγι...


  
 Αιφνίδια κινητοποίηση- εν μέσω…καραντίνας- έγινε τη νυχτα στο Μεσολόγγι λόγω των πληροφοριών περί ερχομού και άλλων μεταναστών οι οποίοι υποτίθεται πως θα φιλοξενηθούν στο δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης (στο άλλο φιλοξενούνται μετανάστες εδώ και μήνες).
Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησε η δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Κώστα Λύρο να εμφανίζεται οργισμένος.
Παράλληλα... 

 
 
 
 
προκλήθηκε και ένταση στο ξενοδοχείο που -σύμφωνα με τις φήμες- πως θα φιλοξενήσει τους μετανάστες ενώ το eleftherifoni.gr κάνει λόγο για ρίψη μολότοφ.    
 

 
 
Σημειωτέον πως η εκπομπή Newsroom του ΣΚΑΪ , την οποία παρουσιάζουν ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Νίκος Υποφάντης, συνδέθηκε απευθείας με το Μεσολόγγι και έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Κώστα Λύρο που εξέφρασε την έντονη αντίδραση.
Οι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν ενημέρωση απο το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου σύμφωνα με την οποία σήμερα υπήρξε για το θέμα και επικοινωνία του υπουργού Νότη Μηταράκη με τον δήμαρχο Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που επικαλέστηκαν οι δημοσιογράφοι, η όποια διαδικασία μεταφοράς μεταναστών απο τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα γίνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης .
Οι μετανάστες θα μεταφερθούν από καθαρές (από κορωνοϊό) δομές , θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο εξέτασης και μεταφορας και θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα στις νέες περιοχές.
Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στην πρωινή σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Σωτήρη Τσιόδρα.