Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ένας θάνατος στην Αμερική και η επιλεκτική παγκόσμια ευαισθησία

   
  Συνεχίζονται για 8η ημέρα τα βίαια επεισόδια στην Αμερική που έχουν επεκταθεί σε 75 πόλεις. Έχουν στοιχίσει την ζωή σε 8 άτομα και η χώρα μετράει καταστροφές εκατομμυρίων δολαρίων από την καταστροφική μανία του όχλου και τις λεηλασίες με πρόσχημα την αστυνομική βία. Ο...




όχλος μάλιστα «πολιόρκησε» και τον Λευκό Οίκο όπου αποκρούστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων στάθηκε ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού την ώρα της σύλληψής του από αστυνομικούς στην Μινεάπολη της Μινεσότα. Δεν θα σταθούμε στην ουσία της υπόθεσης καθώς υπάρχουν και σχετικά βίντεο. Η πράξη χαρακτηρίστηκε ως πράξη «ρατσιστικής βίας», να σημειώσουμε όμως ότι ο ένας εκ των τεσσάρων αστυνομικών που πρωταγωνιστούσαν στην υπόθεση είναι ασιατικής καταγωγής, όπως ασιατικής καταγωγής είναι και η σύζυγος του φερόμενου ως δράστη. Όπως και να έχουν τα πράγματα δεν δικαιολογείται η καταστροφική μανία απέναντι στις περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών που μάλιστα δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

 Δεν έχουμε δει ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ευρώπη, ούτε φυσικά και στην χώρα μας την ανάλογη ευαισθησία με δηλώσεις και κινητοποιήσεις όταν γίνονται εγκλήματα με θύματα ανθρώπους που δεν ανήκουν σε μειονότητες. 

Το έχουμε δει και στην χώρα μας, δεν θα αναφέρουμε ονόματα και περιστατικά λόγω σεβασμού απέναντι στους νεκρούς, αλλά αρκετές φορές η Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν καεί από επιλεκτική οργή. 

Ποιος θυμάται σήμερα το όνομα του Έλληνα που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου για την κλοπή μίας βιντεοκάμερας με την οποία θα βιντεοσκοπούσε την γέννηση του παιδιού; Τον έλεγαν Μανώλη Καντάρη, και όταν έγινε μία διαδήλωση γι’ αυτόν κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν όσους συμμετείχαν. 

Ποιος θυμόταν, μέχρι πρόσφατα, τους τέσσερις νεκρούς (μαζί με το αγέννητο παιδί) της Marfin; 

Ποιος ευαίσθητος διαδήλωσε για τον Νικόλα Μουστάκα που στον Λυκαβηττό συνοδευόμενος από φίλη του δέχτηκε επίθεση από Πακιστανούς οι οποίοι τον έριξαν στα βράχια δολοφονώντας τον; Κανείς. 

Πού ήταν όλοι αυτοί οι δικαιωματιστές όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ βιάζονταν και πετιόταν στα βράχια της Πάρου από τον Πακιστανό βιαστή της με αποτέλεσμα να μείνει «φυτό»; Απλά ήταν σπίτι τους.

 Και ποιος διαμαρτυρήθηκε δημοσίως για την σωρεία εγκληματικών ενεργειών από ξένους ή άλλες «ευπαθείς» ομάδες κατά Ελλήνων; Φυσικά κανείς ή για να είμαστε δίκαιοι ελάχιστοι. 

Ένα περιστατικό, θλιβερό οπωσδήποτε, από τα συχνά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ, έδωσε την αφορμή σε οργανωμένους και ανοργάνωτους επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ να εκδηλώσουν την καταστροφική τους μανία....
elkosmos.gr