Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Δροσερά ταρτάκια με λίγες θερμίδες, χωρίς ψήσιμο



 Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

2 φλ. τσαγιού μούσλι χωρίς φρούτα

75 γρ. βούτυρο λιωμένο

 
 
 
 
 
 
Για τη γέμιση:

125 γρ. τυρί κρέμα light [τύπου Philadelpia] σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι

2 κ.γ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. βανίλια

1 1/4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

2 κ.σ. βραστό νερό

12 φράουλες κομμένες σε φέτες

3 ακτινίδια σε οριζόντιες φέτες και στη μέση [*]

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίστε το μούσλι στο multi σε ψιλοκομμένα κομματάκια. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε για λίγα δευτερόλεπτα το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Παίρνετε 6 φορμάκια για τάρτες, με βάση 8,5 εκ. και στρώνετε το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματά τους. Τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Για τη γέμιση: Βάζετε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε σε μικρό μπολάκι το βραστό νερό, πασπαλίζετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα τυριού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1/2 – 1 λ μέχρι να ενσωματωθεί.

Στρώνετε ισομερώς το μείγμα γέμισης στα 6 ταρτάκια πάνω στη κρύα πλέον βάση και τα βάζετε στο ψυγείο για 2-3 περίπου ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, τα ξεφορμάρετε, χαλαρώνοντάς τα περιμετρικά με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, τα βάζετε σε πιάτο και τα διακοσμείτε με τα φρούτα.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα εποχής επιλογής σας εκτός από τα προτεινόμενα.