Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Επίσκεψη Ομάδας Επιστημόνων στο Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ»



    
    Δελτίο Τύπου

    Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου "Μαστόδοντας - Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου "Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια" υποδέχθηκε...  




το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου ομάδα επιστημόνων από Γεωλόγους και Παλαιοντολόγους.

Στην ομάδα των επιστημόνων συμμετείχαν:

1. Η Γεωλόγος Msc Κατάλυση & Προστασία Πειβάλλοντος και Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ Μαρία Στρέτσκοβιτς

2. Γεωλόγος-Παλαιοντολόγος, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ Δρ. Ευτέρπη Κοσκερίδου

3. Η Γεωλόγος Ντιάνα Μιχαλοπούλου

4. Δρ Γεωλογίας (Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds) Χάρης Σαρόγλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας φιλοξένησε την ομάδα επιστημόνων στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα όπου τους παρουσίασε αναλυτικά όλη την ιστορική διαδρομή των ανασκαφών και του σχεδιασμού του Εκθετηρίου του μαστόδοντα. Τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να αναπτυχθεί η απαραίτητη δικτύωση με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επισκεφθήκαμε τον χώρο ανασκαφών όπου ανευρέθηκε ο μαστόδοντας καθώς επίσης και το Πλατανόδασος της Νεοκασάρειας.


Οι επιστήμονες μετά το πέρας της ενημέρωσης, αναφέρθηκαν στην αξία του ίδιου του ευρήματος και των προεκτάσεων που έχει για την ίδια την περιοχή μας. Επίσης τόνισαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι με την προβολή και την αξιοποίηση του δίδει στην περιοχή δυνατότητες πολλαπλασιαστικού οφέλους α) προς την Εκπαιδευτική Κοινότητα, β) προς τον Τουρισμό, γ) προς την Τοπική Κοινωνία.

Δήλωσαν ενθουσιασμένη από την όλη προσπάθεια αλλά και τα έως σήμερα αποτελέσματα που έχουν επέλθει.

Τέλος μας ανέφεραν ότι στέκονται αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια ανοίγοντας παράλληλα δρόμους μελλοντικών συνεργασιών πάντοτε με την καθοδήγηση του Τμήματος Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την συνεχή υποστήριξη και αρωγή στις προσπάθειες του Ομίλου, των συγχωριανών και των συμπολιτών μας στην ανάδειξη ενός τόσο σημαντικού ευρήματος για τον τόπο μας.