Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Aυτές είναι οι πέντε πιο «επίφοβες» τροφές για δηλητηρίαση το καλοκαίρι


  
   Αυτά είναι τα τρόφιμα που στέλνουν περισσότερο κόσμο στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση το καλοκαίρι.

Οστρακοειδή

Αν δεν έχει πάθει δηλητηρίαση από οστρακοειδή, μάλλον πρέπει να ρίξεις ένα τζόκερ, αφού σχεδόν η πλειονότητα αυτών που τρώνε συχνά είχαν περιπέτειες με το στομάχι τους.

Το καλοκαίρι η πιθανότητα να συμβεί αυτό αυξάνεται λόγω της κακής συντήρησης των τροφίμων σε χώρους εστίασης ακόμα και ιχθυοπωλείων.

Σπιτικό παγωτό

Μπορεί να είναι πιο νόστιμο, αλλά είναι πιο επικίνδυνο, ειδικά αν έχει χρησιμοποιηθεί και ωμό αυγό όπως γίνεται σε πολλές συνταγές.

Πράσινες σαλάτες

Δεν είναι εποχής, οπότε έχουν μείνει αρκετό καιρό στα ψυγεία, και αν δεν πλυθούν αρκετά καλά είναι ικανές να μεταφέρουν πλήθος βακτηρίων στο στομάχι σας.

Λαχανικά

Λόγω της υγρασίας και τη ζέστης που αναπτύσσεται το καλοκαίρι, τα λαχανικά είτε σαπίζουν είτε βγάζουν φύτρες, που αν καταναλωθούν μπορούν να είναι μέχρι και μοιραίες.

Νρέσινγκς

Εκτός ψυγείου πολλά από τα ντέσινγκς που χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, χαλάνε χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτά, λόγω των αρωμάτων που έχουν μέσα.