Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Με αυτό το κόλπο το ψωμί θα διατηρηθεί φρέσκο για ημέρες



  
 
 
        Σε όλους αρέσει το φρέσκο ψωμί, αλλά δεν είναι εύκολο να το προμηθευόμαστε καθημερινά κι έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να το τρώμε ξερό και σκληρό, την επόμενη ημέρα.

Για...  

 
 
 
να μη χρειαστείτε ξανά να καταναλώσετε μπαγιάτικο ψωμί, υπάρχει ένα κόλπο που θα σας «λύσει» τα χέρια. Οι κινήσεις είναι πολύ απλές: Κόψτε τη φρατζόλα ή το καρβελάκι σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα δισκάκι που να χωράει στην κατάψυξη, αφού το στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί. Το αντικολλητικό χαρτί αποτρέπει την ψίχα του ψωμιού να υγρανθεί από το πάγωμα. Αφήστε χώρο ανάμεσά στις φέτες για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Μόλις οι φέτες ψωμιού παγώσουν τις μοιράζετε ανάλογα με τη χρήση που κάνετε σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων, τις κλείνετε όσο πιο αεροστεγώς μπορείτε και τις ξαναβάζετε στην κατάψυξη.Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά μπορείτε να βγάζετε τόση ποσότητα όση πρόκειται να καταναλώσετε. Ακριβώς επειδή το ψωμί είναι κομμένο σε φέτες το ξεπάγωμα γίνεται πολύ γρήγορα, απλώς σε θερμοκρασία δωματίου. Η υφή του θα είναι τόσο φρέσκια σαν να το είχατε αγοράσει αυθημερόν και διατηρείται εξίσου καλά για 1-2 ημέρες αφότου το ξεπαγώσετε.