Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Θέσεις - απόψεις - επισημάνσεις Αλλαγής του συστήματος


  
 
 
 Γράφει ο Κων/νος Προδρόμου Ανεξάρτητος πολιτευτής

Συνέλληνες εδώ και χρόνια η ελίτ της παγκοσμιοποίησης προσπαθεί να επιβάλλει παντιοτρόπως τη δική της άποψη-βούληση στην ανθρωπότητα, ο ακήρυχτος πόλεμος που κάνει σε πολλά επίπεδα και τομείς έχει σκοπό την εξυπηρέτηση, των δικών της επιδιώξεων, αλλά δε θα μπορέσει τελικά χάρη στην αντίσταση των λαών.
Σ’αυτή... 

 
 
 
την επιθυμία τους και το στόχο τους δημιουργούν καταστάσεις και πράγματα όπως: Φτωχοποίηση, λιτότητα, αυταρχισμό, συγκρητισμό, λαθρομετανάστευση, αποεθνοποίηση, ρατσισμό, πολυπολιτισμικότητα, τοπικοί πόλεμοι και αλλαγή συνόρων, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επιδόματα, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας των επιχορηγήσεων, υποβαθμισμένη υγεία και ανασφάλεια, χρηματιστηριακά προϊόντα τα αγαθά, και οι υπηρεσίες, Κορωνοϊό και ..., που σοφίζονται και προσπαθούν να επιβάλλουν στον κόσμο, αλλά δε θα το πετύχουν γιατί οι λαοί αφυπνίζονται παθαίνουν και μαθαίνουν.
Δυστυχώς την παγκοσμιοποίηση υπερτερούν αρκετοί πολιτικοί άνδρες μεγάλων είτε μικρών κρατών που εκόντες-άκοντες έχουν προσδεθεί στο άρμα-ολετήρα της κοινωνίας των εθνών, παρά τη θέληση των λαών τους. Ευτυχώς υπάρχουν και ελπιδοφόροι ηγέτες που αντιστέκονται.
Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας τα χρόνια αυτά είναι υποταγμένες και εναρμονισμένες στις επιταγές της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων θέλοντας και μη λόγο ανικανότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την πολιτική Τσίπρα και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, όπως στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, του Μακεδονικού, των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, του καυτού οικονομικού προβλήματος υπό την κρίση του Κορωνοϊού.
Επαναλαμβάνω ο Τσίπρας μπορεί να ήθελε, αλλά ήταν ανεπαρκής της κατάστασης που παρέλαβε, δεν τόλμησε να κάνει ρηξικέλευθες ματαρυθμίσεις στο παθογενές στρεβλό και ανισότιμο κοινωνικό σύστημα προνομιούχων και μειονεκτούντων πολιτών που βρήκε. Που είναι η θεωρία στην πράξει;
Ο Μητσοτάκης υιός συνεχίζει αμετανόητα-εμμονικά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του παππού Κων/νου Μητσοτάκη του πολιτικού του μέντορα. Με την προσωρινή επιτυχία που σημείωσε υγειονομικά στο θέμα του Κορωνοϊού θα καταρρεύσει από τον οικονομικό Αρμαγεδώνα που επίκειται εξαιτίας των ανεπαρκών, οπισθοβαρών εξαιρετικών οικονομικών μέτρων που πήρε σχετικά με αυτό.
Αγαπητοί Συνέλληνες σε σας επαφίεται η ανάδειξη αντιπροσωπίας του κοινοβουλίου που αντανακλά την βούλησή σας γιατί στις εκλογές που θα γίνουν (είναι κοντά) ισχύει η απλή αναλογική. Ξυλώστε την κάλτσα του δικομματισμού που αφορίζετε καθημερινά, ψηφίστε ελεύθερα με κρίση και συνείδηση. Δε χάνεται πλέον η ψήφος σας στα άλλα "μικρά" κόμματα και σχηματίζονται συμμαχικές, πλουραλιστικές δημοκρατικές κυβερνήσεις.
Με την ευκαιρία θα σας αναφέρω προτάσεις, θέσεις, σκέψεις στον Αγροτικό τομέα’ αρχίζω από αυτόν όχι από κοινωνικό ρατσισμό η εκλεκτισμό επειδή κατάγομαι από την ύπαιθρο, από γεωργούς, αλλά διότι αποτελεί πεποίθησή μου, όπως και κοινή αντίληψη ότι η συμπαθής τάξη των αγροτών αντιμετωπίζεται από το υπάρχων πολιτικό σύστημα σαν τελευταία τρύπα του ζουρνά. Πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η διαχρονική κοινωνική αδικία. Έτσι κοντολογίς προτείνω:
Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για τον άνδρα στα 62 και τη γυναίκα στα 60 έτη. Βασική (είτε δεν πλήρωσε) 450 € στα 62 ενδεικτικά τουλάχιστον, κανονική βασική + ασφάλιστρα. Βιβλιάριο υγείας για όλους τους Έλληνες, συνεπώς και για τους αγρότες που δεν πλήρωσαν. Ικανοποιητικές τιμές, που να καλύπτουν τις απαιτήσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης των κατοίκων της υπαίθρου, στα παραγόμενα προϊόντα’ σε πρώτη φάση διπλασιασμό της σημερινής τιμής ανα μονάδα αγαθού.
Στόχος της αγροτικής πολιτικής η ενίσχυση ιδιαίτερα των μικρών-αδικημένων παραγωγών έναντι των μεγάλων που είναι πιο προνομιούχοι σήμερα.
Έργα υποδομών στην ύπαιθρο χώρα και εγγείων βελτιώσεων στη γη.
Οικονομική υποστήριξη για να μπορέσει ο αγρότης να παράξει, οταν χρειάζεται.
Αυτά είναι κίνητρα ανάπτυξης της υπαίθρου και της Αγροτιάς, το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να προσπαθούν να δώσουν λύσεις ικανοποιητικές στον Αγροτικό πολύπαθο χώρο. Αν δεν υπάρχουν επαρκείς τιμές στην παγκόσμια αγορά θα υπάρχει συμπληρωματική εθνική ενίσχυση στο εισόδημά τους υποχρεωτικά.
Συμπολίτες θα συνεχίσω την επικοινωνία μαζί σας άνα τακτά διαστήματα με την επικαιρότητα και τη γνωστοποίηση θέσεων-απόψεων στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα με ανοιχτά μυαλά δεχόμενος τις σχετικές σας παρεμβάσεις, τη σοφία σας.