Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Λέγκα του Σαλβίνι για την Αγία Σοφία

   





    Εμπράκτως και όχι με λόγια υποστήριξε την χώρα μας ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και κυρίως στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την...  




Δευτέρα 13 Ιουλίου πρωτοστάτησε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας οπαδών της Λέγκας έξω από το τουρκικό προξενείο στο Μιλάνο. 

Το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν: «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία». 
Μετά την συγκέντρωση ο Ματέο Σαλβίνι προέβη σε δηλώσεις καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Διεθνή Κοινότητα να αντιδράσουν: 

«Δεν μπορεί να επιτρέπουμε στον ισλαμικό φανατισμό και το τουρκικό καθεστώς να σβήσει αιώνες ιστορίας, ελευθερίας και δικαιωμάτων. Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία γεμίζει με εκατομμύρια την Τουρκία, θα αντιδράσουν. Με το να σκύβουμε συνεχώς το κεφάλι, ρισκάρουμε να βρούμε ξαφνικά ένα τζαμί στη θέση του Ντουόμο. Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία». Να θυμίσουμε ότι και το Σάββατο 11 Ιουλίου ο Σαλβίνι είχε εκφράσει την διαφωνία του για την απόφαση Ερντογάν μέσω twitter με μία ανάρτησή του: «Η Τουρκία, την οποία κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν στην Ευρώπη, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επιβεβαιώνεται ότι η προπέτεια ενός κάποιου Ισλάμ, είναι ασύμβατη με τις αξίες δημοκρατίας, ελευθερίας και ανοχής της Δύσης». Φυσικά αυτό δεν το πληροφορηθήκαμε από τα συστημικά ΜΜΕ γιατί ο Σαλβίνι δεν πολιτικός της αρεσκείας τους.  


Ε.Κ.