Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Οι βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν πέσει νερό στο κινητό σου


 
 
 
   Πρέπει να δράσεις άμεσα και ψύχραιμα

Λίγο οι επισκέψεις στη θάλασσα, λίγο τα βραδινά καλοκαιρινά ποτά και δεν αργεί να γίνει... το κακό και να βραχεί το κινητό σου. Ακόμη κι αν... 

 
 
είσαι πολύ προσεκτικός, μπορεί να έχεις μια άτυχη στιγμή και το κινητό σου να βρεθεί βρεγμένο.

Αρχικά μην πανικοβληθείς και προσπάθησε να δράσεις συντονισμένα και ψύχραιμα για να το σώσεις. Δες ποιες κινήσεις είναι οι πρώτες που πρέπει να κάνεις.

1. Βγάλε όποιο αξεσουάρ αφαιρείται. Και βασικά ξεκίνα από την μπαταρία η οποία αν είναι αφαιρούμενη θα πρέπει να βγει. Συνέχισε με οτιδήποτε βγαίνει πάνω από τη συσκευή όπως καπάκια, αξεσουάρ, καλύμματα, θήκες, μεμβράνες κλπ. Σε αυτά εννοείται φυσικά και η κάρτα SIM.

2. Έπειτα ήρθε η ώρα να το στεγνώσεις. Σε καμία περίπτωση μην το κάνεις με σεσουάρ γιατί μπορεί να κάνεις χειρότερη ζημιά με τον αέρα να σπρώχνει το νερό στα ενδότερα. Τύλιξε με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά υγρά.

3. Αν έχεις τα μαγικά σακουλάκια με τζελ που υπάρχουν στα παπούτσια βάλε τα σε ένα κουτί και ενδιάμεσα με το κινητό. Κάνουν ακριβώς αυτό που θες. Απορροφούν την υγρασία. Την ίδια δουλειά κάνει και το ρύζι οπότε μπορείς να το καλύψεις μέσα σε ένα μπολ. Το ρύζι θα αποξηράνει τον αέρα και θα απορροφήσει την υγρασία από τη συσκευή.

Αυτές είναι οι πρώτες βοήθειες για να σώσεις από τα χειρότερα το κινητό σου...