Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Biofinity Energys: Ο φακός επαφής του σήμερα. H ενημέρωση σας απο τα Οπτικά Ανδρεάδη




Η ζωή μας είναι ψηφιακή…

Οι Biofinity Energys κρατάνε την σχεδίαση του Biofinity της CooperVision. Ως εκ τούτου, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της σιλικονούχου υδρογέλης Comfilcon A που χρησιμοποιείται για αυτή την οικογένεια προϊόντων. 

Εξαιρετική διαπερατότητα οξυγόνου, πολύ καλή περιεκτικότητα σε νερό και τεχνολογία Aquaform που διατηρεί τους φακούς μαλακούς και άνετους. Ωστόσο, αυτοί οι φακοί προσφέρουν επίσης μια επαναστατική βελτίωση: Τεχνολογία ψηφιακής οπτικής ζώνης.

Ο Biofinity Energys προσφέρει μια αποτελεσματική λύση για ανθρώπους που συχνά εργάζονται ή περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε ψηφιακές συσκευές, όπως τηλεόραση, υπολογιστή, τηλέφωνο κλπ., Οι οποίοι υποφέρουν από κόπωση από τα ψηφιακά μάτια.

Ο Biofinity Energys έχει ενισχυμένη σχεδίαση με την ψηφιακή οπτική ζώνη, η οποία εξασφαλίζει ότι τα μάτια σας δεν κουράζονται όταν κοιτάνε ψηφιακές οθόνες σε κοντινή απόσταση. Χάρη στην Biofinity Energys, θα μπορείτε να βλέπετε πιο καθαρά και να διατηρείτε μεγαλύτερη εστίαση ενώ εργάζεστε μπροστά σε μια οθόνη.



1. Σχεδόν το 50% των ηλικιών 18-29 ετών δαπανούν εννέα ή περισσότερες ώρες την ημέρα σε ψηφιακές
συσκευές
2. Των ενηλίκων, χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές για περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα.
3. Η χρήση ψηφιακών συσκευών για περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες οφθαλμικής κόπωσης και ξηροθφαλμίας.

Συνέπειες τη ψηφιακής καθημερινότητας…



- Κόπωση
- Κούραση στα μάτια
- Από την παρατεταμένη διαδικασία προσαρμογή των ματιών.
- Ξηρότητα στα μάτια εξαιτίας της μείωσης της συχνότητας βλεφαρισμού από την συνεχή εστίαση στην οθόνη.
- Ερυθρότητα

Η χρήση ψηφιακών συσκευών αυξάνει τις απαιτήσεις στα μάτια


Όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές συχνά εστιάζουμε προς την οθόνη και μακριά από αυτήν. Η διαδικασία αυτή ενεργοποιεί τον ακτινωτό μυ, προκαλώντας σύσπαση και χαλάρωση του μυ, ανάλογα με την απόσταση εστίασης.

Η νέα γενιά χρηστών φακών επαφής

Οι ζωές και τα μάτια των σημερινών χρηστών φακών επαφής είναι συνεχώς εν κινήσει μεταξύ των δραστηριοτήτων στην οθόνη και εκτός οθόνης.

Ο μοναδικός φακός επαφής με Digital Zone Optics™
Σχεδιασμένος για την σημερινή ψηφιακή ζωή.

Biofinity Energys™ – συμβαδίζει με τον ψηφιακό τρόπο ζωής.

Συνδυάζει την τεχνολογία Aquaform® με Digital ZoneOptics™


Aquaform® Technology – βοηθά στην ελαχιστοποίηση της ξηρότητας των ματιών και προσφέρει μακροχρόνια άνεση

Η φυσική ενυδάτωση του φακού ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα ξηρότητας που προκαλούνται από την μείωση της συχνότητας βλεφαρισμού, κατά τη διάρκεια χρήσης της οθόνης.
Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται σε όλη την οικογένεια προϊόντων Biofinity®.
Υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου για καθαρά, λευκά μάτια.

Digital Zone Optics™

Digital Zone Optics αποτελείται από ένα μοναδικό ασφαιρικό προφίλ που παρέχει μικρή θετική ισχύ στο κέντρο του φακού διευκολύνοντας τις κοντινές και μεσαίες εργασίες.

Πως η Digital Zone Optics™ μπορεί να βοηθήσει;

Μειώνει την κόπωση των ακτινωτών μυών με αποτέλεσμα να διευκολύνει την εστίαση σεηλεκτρονικές συσκευές χωρίς να δημιουργείται το αίσθημα της κούρασης στα μάτια.

Αλλαγές στο Accommodative MicroFluctuations με φακούς επαφής διαφορετικού οπτικού σχεδιασμού

Σκοπός της μελέτης είναι η αξιολόγηση των μεταβολών του AMF σε άτομα που φορούν μαλακούς φακούς επαφής σιλικόνης υδρογέλης με δύο διαφορετικούς οπτικούς σχεδιασμούς

Η αξιολόγηση του AMF έγινε σε χρήστες που φορούν Biofinity® sphere και Biofinity Energys™. Το δείγμα αφορούσε φακούς επαφής με τον ίδιο σχεδιασμό και στα δυο μάτια, μη γνωρίζοντας ποιος σχεδιασμός του δόθηκε. Ήταν μια prospective μελέτη η οποία εξέτασε τη συσχέτιση των υπό μελέτη μεταβλητών

Biofinity Energys™ – μειώνει την κόπωση του ακτινωτού μυ κατά την εστίαση σε ηλεκτρονικές m  συσκευές



Συμπέρασμα: Λιγότερες αλλαγές στη συχνότητα AMF με τους φακούς επαφής Biofinity Energys™ σε σύγκριση με τον σφαιρικό φακό επαφής Biofinity® μειώνοντας την κόπωση του ακτινωτών μυών

Μελέτη ικανοποίησης νέων και υφιστάμενων χρηστών φακών επαφής με τους Biofinity Energys™

Στόχος της έρευνας ήταν να αξιολογήσει της άνεσης στην όραση, τα συμπτώματα κόπωσης των ματιών και τη γενική ικανοποίηση με το Biofinity Energys ™ για νέους και υφιστάμενους χρήστες φακών επαφής.

Η έρευνα περιλάμβανε συνολικά 240 οφθαλμίατρους που έφεραν 1.062 ασθενείς. 704 χρήστες ολοκλήρωσαν πλήρως την έρευνα, οι 280 ήταν νέοι χρήστες και οι 424 ήταν υπάρχοντες χρήστες Φ.Ε. με Biofinity Energys στη Γαλλία 2016

Άνεση στην όραση on/off screen

Αξιολόγησαν την όρασή τους με τους Biofinity Energys™ ως καλή ή πολύ καλή, στην οθόνη και εκτός οθόνης

Οφθαλμική κόπωση και δυσανεξία

Mείωση της κούρασης και της δυσφορίας των ματιών τους με τους Biofinity Energys™, κατά τη διάρκεια χρήσης των ψηφιακών συσκευών τους.

Αποτελέσματα μελέτης

Άνεση στην όραση on/off screen


8 στους 10 αξιολόγησαν την όρασή τους με τους Biofinity Energys™ ως καλή ή πολύ καλή, στην οθόνη και εκτός οθόνης

Οφθαλμική κόπωση και δυσανεξία



8 στους 10 δήλωσαν μείωση της κούρασης και της δυσφορίας των ματιών τους με τους Biofinity Energys™, κατά τη διάρκεια χρήσης των ψηφιακών συσκευών τους.


Συμπέρασμα

Κατά τη χρήση του Biofinity Energys™, οι χρήστες ανέφεραν καλή άνεση στην όραση και μείωση τόσο της οφθαλμικής κόπωσης όσο και της δυσφορίας κατά τη χρήση ψηφιακών συσκευών.
Οι οφθαλμίατροι έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνολική απόδοση του Biofinity Energys™.

Σε ποιον απευθύνεται;

1. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ψηφιακές οθόνες πάνω από 2 ώρες την ημέρα.
2. Οποιοσδήποτε έχει συμπτώματα πρεσβυωπίας αλλά δεν χρειάζεται ακόμα πρεσβυωπικά γυαλιά
3. Χρήστες Anti-fatigue γυαλιών
4. Χρήστες φακών επαφής SiHy από ανταγωνιστικές εταιρίες.

πηγη: Lenshop.gr