Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Αναδιάρθρωση και αναδιάταξη του κράτους από τους Άριστους!


 
 
Σωτήρης Γκούνας

   Πριν από 14 μήνες οι Νέα Δημοκρατία με όχημα την Συμφωνία των Πρεσπών και την καταστροφή στο Μάτι πολιτεύθηκε και ανέλαβε την εξουσία της διακυβέρνησης της χώρας.

Καθ’ όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα η ΝΔ, μη σεβόμενη ούτε... 

 
 
τα εθνικά θέματα, για ίδιον όφελος διακήρυττε την ''ανικανότητα'' και την ''προδοσία'' της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Κάποιοι μάλιστα δεχθήκαμε και απειλές εκδίκησης για τα ''μη πατριωτικά μας'' αισθήματα.

Τώρα όμως έρχεται η ώρα να ρωτήσουμε με πολιτισμένο, δημοκρατικό, αλλά και πραγματικά ανθρώπινο τρόπο, τι έγινε στους 14 μήνες περίπου της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ;

1. Διακήρυτταν ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν δεν μπορέσουν να την αλλάξουν θα την τροποποιούσαν, έγινε κάτι και δεν υπέπεσε στην αντίληψη μας;;; . Απευθύνομαι σ’ εκείνους τους ''πατριώτες'' που φώναζαν ότι οι τότε Βουλευτές της Κυβέρνησης, ήταν ανεπιθύμητοι στον τόπο τους, σε αυτούς που σε κάθε δημοκρατική επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους στην πόλη μας δεν μας άφηναν σε χλωρό κλαρί. Αλήθεια, που είναι σήμερα αυτοί οι ''πατριώτες'' που μας έβριζαν ως ''προδότες''; Αυτονόητο βέβαια, ότι οι μη δημοκρατικές πράξεις της περιόδου εκείνης παρακινούνταν από στελέχη της ΝΔ.

2. Πριν 2 μέρες από θεομηνία έγινε μεγάλη καταστροφή σε περιοχές της Εύβοιας με απώλεια συνανθρώπων, αλλά και καταστροφή περιουσιών. Λυπούμαστε και θλιβόμαστε για τις απώλειες και συμπάσχουμε με τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Βέβαια ο κ. Χαρδαλιάς, μας είπε ότι δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση, αλλά η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία δεν τον προειδοποίησε σχετικά με το ύψος της βροχής. Όμως, η Μετεωρολογική Υπηρεσία τον διέψευσε και του απάντησε ότι δεν μπορεί η επιστήμη να προσεγγίσει 100% τα φαινόμενα αυτού του είδους.

Θα έπρεπε ο κ. Χαρδαλιάς να μαλώνει τον Θεό και όχι τη Μετεωρολογική Υπηρεσία!!

Μας είπε, επίσης, ότι αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη θυμάτων.

Με άλλα λόγια, ''εγώ δεν ξέρω τίποτα, βοσκούσα τα γίδια εδώια παραπέρα'' !!

3. Να μην ξεχάσουμε την πανδημία του covid-19.

Ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης, καθημερινά, έδινε ''αγώνα'' στα τηλεοπτικά πάνελ για να μας ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Οικονομίας, της Υγείας, για την εργολαβία του παλαιού αεροδρομίου κλπ. Πάντοτε με το αζημίωτο, ζεστό, ρευστό χρήμα στα κανάλια, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, δωρεές ημετέρων κλπ. Δικαιολογημένα. Είναι ''δικά τους παιδιά'', πρέπει να τους δίνουν κανένα ''ξεροκόμματο'' για να ζουν και αυτοί.

Τον τελευταίο καιρό ο κ. Υπουργός της τηλεόρασης άρχισε να εξαφανίζεται και να μην μας ενημερώνει για την πρόοδο του ''Ελληνικού'', προφανώς δικαιολογημένα. Ίσως θέλει να μας εκπλήξει με τα εγκαίνια της ολοκλήρωσης του έργου!!

Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι η ανεργία μειώθηκε(;!), αφού η Κυβέρνηση έριξε χρήματα στην αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια απασχόληση του εργατικού δυναμικού της χώρας!

Βέβαια, ως Υπουργός ''Συντονισμού'' μοίρασε τα δάνεια σύμφωνα με τις ''ανάγκες'' της πραγματικής οικονομίας. Αν βέβαια στο μέλλον βρεθεί κάποιος και δηλώσει ότι για εγγύηση έδωσε αέρα κοπανιστό, δεν θα ευθύνεται ο κ. Υπουργός.

Δόθηκαν δάνεια, αλλά με κριτήρια που ''όποιος πρόλαβε τον Κύριο οίδε''. Ανεξάρτητα, αν υπήρχαν παρεμβάσεις παντός είδους με “ειδικές” κατευθύνσεις των δανείων.

Σοβαρολογώντας: Δεν ξέρω τι θα γίνει με πολλούς συμπολίτες μας που δεν θα έχουν, ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους, στο άμεσο μέλλον.

4. Καταγγελίες Χίου.

Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν παρακολουθώ τα δημοσιεύματα του, γιατί δεν με ενδιαφέρουν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, έκανε μια σοβαρή καταγγελία για απόπειρα δολοφονίας του και μάλιστα εμπλέκει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αλήθεια, γιατί δεν ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ με το θέμα αυτό;;; Γιατί δεν βλέπουμε κάποια ενέργεια από τη Δικαιοσύνη;;; Πού είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;;; Αν είναι ψέματα, θα έπρεπε άμεσα να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και το συγκεκριμένο ''θύμα'' να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη ή στο ψυχιατρείο.

Πέρασαν πολλές ημέρες, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα. Αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια και αν ναι, τι είδους δημοκρατία απολαμβάνουμε με την Κυβέρνηση;

5. Κρίσιμη Εθνική ώρα.

Τούτη την ώρα, η σκέψη όλων μας, αλλά και οι ευχές μας, είναι στραμμένες στους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, τους οποίους ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε. Μας κάνουν υπερήφανους!

Έχω μία απορία, όμως:

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν βρήκε ούτε ένα ψεγάδι ενάντια στην Κυβέρνηση (λέτε να μην υπάρχει;), αλλά δεν αντιπολιτεύεται με την αρχή του κομματικού συμφέροντος. Αυτό είναι πατριωτισμός. Αυτό είναι ευθύνη. Αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Αντίθετα, με ενοχλούν μερικές ενέργειες της Κυβέρνησης, οι οποίες, είναι αρνητικές τα μέγιστα και αμαυρώνουν τον πραγματικό πατριωτισμό του συνόλου των Ελλήνων.

Με ενοχλεί το θέμα που ανέγνωσα σήμερα στις εφημερίδες, ότι το ''Oruk Reis'' είναι εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, άπλωσε καλώδια, αλλά δεν μπορεί να κάνει μετρήσεις λέει, εξαιτίας του θορύβου των πολεμικών πλοίων. Τι πολιτική υπευθυνότητα;

Δεν είδα κανέναν πατριώτη να διαμαρτύρεται. Αλήθεια, τι θα γινόταν σήμερα αν υπήρχε η προηγούμενη Κυβέρνηση;

Δεν θα σχολιάσω περισσότερα για το θέμα αυτό. Είναι Εθνικά ευαίσθητο. Απαιτείται Εθνική Ομόνοια και ομοψυχία.

Ευχαριστώ,

Σωτήρης Γκούνας