Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: βγάζουν τους Έλληνες από τα σπίτια τους

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: βγάζουν τους Έλληνες από τα σπίτια τους...

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/neos-ptocheytikos-kodikas-vgazoyn/ © www.elkosmos.g
 




Προς Διαβούλευση έρχεται στην Ελληνική Βουλή ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας που προωθεί η κυβέρνηση. Στον Κώδικα αυτόν πέραν των άλλων προβλέπονται και μέτρα για όσους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους τα οποία είναι ενυπόθηκα με την πρώτη τους κατοικία. Όσοι ...



περιμένατε κάποιες ευνοϊκές και φιλικές προς τους οφειλέτες ρυθμίσεις γελαστήκατε. Η κυβέρνηση μας προορίζει για ενοικιαστές, δουλοπάροικους σοβιετικού τύπου, στα ίδια μας τα σπίτια. Σύμφωνα και με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, όταν κάποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να αποπληρώσει τις οφειλές του, επειδή λόγου χάριν είναι άνεργος, τότε το σπίτι του θα περιέρχεται σε μία ιδιωτική εταιρεία η οποία θα του το νοικιάζει υπολογίζοντας φυσικά τα τετραγωνικά και την περιοχή.

Θέλοντας να «χρυσώσουν το χάπι» μας είπαν ότι θα υπάρχει και επιδότηση ενοικίου από την κυβέρνηση. 

Τι να την κάνει ένας μακροχρόνια άνεργος την όποια επιδότηση, που θα βρει τα υπόλοιπα χρήματα, καθώς και αυτά που χρειάζονται για να ζήσει; 

Την οικονομική κρίση δεν την προκάλεσαν, ούτε ευθύνονται για αυτήν οι πολίτες. Ευθύνονται οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες που χορηγούσαν αφειδώς δάνεια ακόμα και για να πάμε στα μπουζούκια. 

Την εποχή των Μνημονίων οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν από το αίμα του ελληνικού λαού τρεις (3) φορές, ας χάσουν και αυτοί κάτι. 

Άλλωστε οι φιλελεύθεροι που κυβερνούν διατείνονται ότι στην ελεύθερη οικονομία και τον καπιταλισμό υπάρχει πάντα ρίσκο. 

Μάλιστα έχουν το θράσος να ονομάζουν το σχέδιό τους «Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας».

Στο σημείο για την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «Κώδικας Ξεσπιτώματος και Αρπαγής της Περιουσίας των Ελλήνων».

elkosmos.gr