Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μια άκαιρη κίνηση


 
Μετά λύπης πληροφορήθηκα την άκαιρη κίνηση του Δήμου Κατερίνης, να κλείσει το ΚΕΠ που στεγαζόταν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προκειμένου να λειτουργεί μόνον αυτό του Δημαρχείου Κατερίνης.

Το... 

 
 
καταργηθέν –δοκιμαστικά/προσωρινά θέλω να ελπίζω- ΚΕΠ, πέραν του προφανούς, δηλαδή της αποσυμφόρησης του κεντρικού ΚΕΠ του Δημαρχείου, η οποία συντελούσε στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη μείωση του χρόνου αναμονής και την αποδοτικότερη αναλογία υπαλλήλων/ εξυπηρετούμενων, παρείχε τη δυνατότητα σε όσους αναγκαστικά μετακινούνται με αυτοκίνητο είτε προερχόμενοι από προάστια της Κατερίνης είτε λόγω θεμάτων υγείας να μεταβούν εκεί εποχούμενοι, να σταθμεύσουν το όχημά τους εύκολα –ειδικά το απόγευμα- και να εξυπηρετηθούν τάχιστα και χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Η επικείμενη μεταστέγαση του ΚΕΠ του Δημαρχείου, σε άλλο κτίριο κοντά στο Δημαρχείο, μάλλον δύσκολα θα δώσει τις λύσεις που παρείχε το καταργηθέν ΚΕΠ.

Ευελπιστώ να υπάρξει τουλάχιστον μια νέα διαβούλευση επί του θέματος, έτσι ώστε οι Πολίτες του Δήμου να πάρουν θέση για το ζήτημα…

Με ελπίδα για ταχεία επανόρθωση και επαναλειτουργία του ΚΕΠ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,

Αθανασιάδης Λ. Αριστείδης