Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Σεβασμός στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της Χώρας


  
 
  Γράφει ο Αργείος Πλοίαρχος (Ε) ε.α. ΖΩΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ Π.Ν… Πρόεδρος του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Ν Ηλείας

Με αφορμή ότι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε από τα διάφορα Μ.Μ.Ε. της Χώρας πολλά και διάφορα σχόλια σχετικά με... 
 
 
 
 
 
 
 
τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, θετικά και ευτυχώς πολύ λίγα αρνητικά σας το έλαβα και ως αφορμή να γράψω δυο λόγια και μια σκέψη από την εμπειρία που απέκτησα υπηρετώντας την Πατρίδα και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό περίπου τέσσερις (4) δεκαετίες.

Εκτίμηση μου είναι ότι σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που περνά η Πατρίδα μας δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία αντίθετη φωνή για αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες!!!

 
 
Όταν δεν έχεις υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας (που υπηρετούν στην παραμεθόριο δηλαδή Έβρο και Νησιά Ανατολικού Αιγαίου κ.λ.π.) όλα σου φαίνονται απλά. Δεν είναι όμως καθόλου απλά είναι δύσκολα και πολύ μάλιστα. Το ευχάριστο είναι ότι το ηθικό των εν ενεργεία Στελεχών και οπλιτών που υπηρετούν αυτό το διάστημα είναι πολύ υψηλό!!!

Αυτές τις ώρες θα έπρεπε η ομοψυχία του Έθνους να είναι τέτοια που ο εξ ανατολών Μογγόλος να έχει “ βάλει την ουρά του στα σκέλια” που λέει και ο σοφός λαός μας και να έχει φθάσει στην στέπα ΑΛΤΑΪ της ανατολής από εκεί που ξεκίνησε η ράτσα τους.

 
 
Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι που γιατί διαθέτουν η’ τους δίνουν μικρόφωνο βγαίνουν και λένε ότι τους κατέβει προβληματίζοντας αυτούς που τους ακούνε και τους πιστεύουν και αρχίζει ένας αχταρμάς παραπληροφόρησης και από άλλους “ειδικούς” στο αντικείμενο.

Ειδικοί αυτές τι ώρες είναι μόνο οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Διοικητές Μεγάλων Σχηματισμών, οι Κυβερνήτες των Πολεμικών Πλοίων κ.λ.π. και επιβάλλεται να τους δείξουμε μεγάλη εμπιστοσύνη. Πρόσφατο παράδειγμα ο Κυβερνήτης της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ που έκανε το καθήκον του όπως έπρεπε και όπως έχει μάθει. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλα τέτοια συμβάντα με τους απέναντι χωρίς οι Έλληνες Κυβερνήτες να τους φοβηθούν!!!



Αυτές τις ώρες θα πρέπει όλοι να σκύψουμε και να να μεταφέρουμε την θετική μας αύρα σε αυτούς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που τους τελευταίους δύο μήνες περίπου λείπουν από το σπίτι τους προκειμένου να περιπολούν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού η’ να είναι σε επιφυλακή στην Υπηρεσία τους σε Μονάδες και Επιτελεία, χωρίς να ξεχνάμε και το Πολιτικό προσωπικό του Υ.Ε.Θ.Α. που και αυτό πάντα από την πλευρά του προσφέρει όσο είναι δυνατόν στην ετοιμότητα των Μονάδων.

Οι συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι συνθήκες κινητοποιήσεως δηλαδή πολέμου. Ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό ( που όπως προανέφερα υπηρέτησα σχεδόν τέσσερις δεκαετίες) οι συνάδελφοι όχι μόνο λείπουν από τις οικογένειες τους αλλά κάνουν πολλές ημέρες και να μιλήσουν μαζί τους διότι σε αυτές τις καταστάσεις επικοινωνίας είναι αρκετά δύσκολες!!!

 
 
Ο εξ ανατολών μογγόλος βλέποντας ότι υπάρχουν αντίθετες φωνές στην Χώρα Πολιτικές η’ από μικροφώνου, εντύπου τύπου κ.λ.π. παίρνει θάρρος και συνεχίζει να απειλεί και να συμπεριφέρεται σαν νταβατζής της περιοχής.

Προσωπικά χωρίς να τους γνωρίζω εκτιμώ ότι η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας όπως και οι προηγούμενές Στρατιωτικές Ηγεσίες έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να χειριστούν την κατάσταση ( διότι στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν σχέδια τα οποία πολλές φορές το χρόνο ανοίγουν και γίνονται ασκήσεις και αλλάζουν εάν πρέπει μετά τις Ασκήσεις ) χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις όπως στο παρελθόν!!!

Εάν στο παρελθόν οι πολιτικοί είχαν αφήσει την τ Στρατιωτική Ηγεσία να εφαρμόσει κανόνες εμπλοκής σήμερα θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα και θα είχαμε και το πάνω χέρι στην περιοχή του Αιγαίου και οι Ασιάτες θα είχαν φθάσει όπως ανέφερα πιο πάνω στην στέπα ΑΛΤΑΪ που ζούσαν.

 
 
Δυστυχώς όμως η τότε πολιτική ηγεσία ευχαρίστησε αφενός τους Αμερικάνους και ο άλλος εκείνος ο ευτραφής ανέφερε την Ελληνική Σημαία ως ένα πανί το οποίο έπρεπε να πούμε ότι το πήρε ο αέρας!!!! Αν είναι δυνατόν!!! Το άσχημο είναι ότι εκείνο το βράδυ χάθηκαν τρία στελέχη, τρία παλληκάρια που δεν γύρισαν ποτέ πάλι πίσω ζωντανοί στο σπίτι τους στην οικογένεια τους. Θα έπρεπε εκείνο το άχρηστο κατασκεύασμα που είχε το θράσος να λέει τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αντιπαραγωγικούς και η παρέα σου εάν υπήρχαν οι νόμοι να τους έχουν επάνω σε μια βραχονησίδα και να αγναντεύουν την θάλασσα με Ελληνικές Σημαίες γύρω γύρω από την βραχονησίδα και να αναρωτιούνται τι έκαναν και τους έστειλαν εκεί γιατί σίγουρα δεν πρέπει να είχαν καταλάβει τον ρόλο τους σύμφωνα με τον όρκο που είχαν δώσει.

Εάν γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν θα θυμηθούμε στιγμές από το ΑΗΤΤΗΤΟ Πολεμικό μας Ναυτικό:

Ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος αναφέρει : ΕΧΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. Όλοι θυμόμαστε την Νικηφόρο Ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά των Περσών που ο Ελληνικός Στόλος με 371 πλοία δεν φοβήθηκε τον Περσικό με τα 1200 πλοία και την αποφασιστική νίκη των Ελλήνων. Τότε ο Κορίνθιος Στρατηγός Αδείμαντος είχε ειρωνευτεί τον Θεμιστοκλή ότι δεν έχει Πατρίδα ( οι Πέρσες είχαν καταλάβει την Αθήνα) του απάντησε περήφανα “ Εστίν ημίν πατρίς αι διακόσιαι νήες πεπληρωμέναι”

Δεν ξεχνιούνται οι επιτυχίες των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821, τότε που ο μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης πλησιάζοντας να πυρπολήσει το τούρκικη ναυαρχίδα δεν φοβήθηκε αλλά είπε: “Κωσταντή ήλθε η ώρα να πεθάνεις”

Ποιος ξεχνά τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη που έστειλε πίσω στα στενά των Δαρδανελίων τους Ασιάτες στις Νικηφόρες Ναυμαχίες του 1912 – 1913 στέλνοντας το Ναυτικό σήμα που κοσμεί ακόμη και σήμερα όλες τις Μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού “ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑΣ ΕΥΧΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΕΩ ΜΕΘ’ ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΙΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ” και στην συνέχεια απελευθέρωνε κατακτημένα νησιά από τους Ασιάτες.

Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τον μοναχικό λύκο, τον αδέσποτο σκοπευτή της Αδριατικής, που έσπερνε πανικό και όλεθρο στις Ιταλικές νηοπομπές και τα σουρτα φέτρα του Άξονα, ένα φάντασμα που πλανιόταν πάνω από τους Ιταλούς, που αποδείκνυε περίτρανα την ναυτοσύνη του Ελληνικού Έθνους και την μαχητικότητα του πνεύματος του, τον μοναδικό Πυργιώτη ΗΡΩΑ του Πολεμικού μας Ναυτικού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τον Πλοίαρχο Μίλτωνα Ιατρίδη Π.Ν. Κυβερνήτη του Θρυλικού Υποβρυχίου Παπανικολής “ένα παιδί 34 ετών” που το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στον πίνακα των Εθνικών μας Ηρώων.

 
 
Πρόσφατα ο Έλληνας Εκπρόσωπος στην Στρατιωτική Επιτροπή στο ΝΑΤΟ Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος Π.Ν. και Επίτιμος Αρχηγός Στόλου δεν έκανε προφορικό διάλογο με τον Τούρκο αντίστοιχο εκπρόσωπο όταν ο Πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ζήτησε συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά κατέθεσε εγγράφως τα Ελληνικά σχόλια και ζήτησε το ίδιο να πράξει και ο τούρκος αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συζήτησης αιφνιδιάζοντας τον και ο τούρκος που δεν ήταν προετοιμασμένος ζήτησε χρόνο να υποβάλει τις προτάσεις του!!

Κατά κάποιες άλλες πηγές ο Έλληνας Ναύαρχος ξεκαθάρισε στο ΝΑΤΟ ότι δεν μιλά με εισβολείς!!

Εκτίμηση μου είναι ότι μετά από αυτές τις πληροφορίες δεν υπάρχει μυστική διπλωματία που κάποιοι αφήνουν υπονοούμενα!!!

Ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης Π.Ν. πριν λίγες ημέρες σε πρόσφατο Ναυτικό σήμα προς το προσωπικό των Μονάδων του Στόλου αναφέρει: Η καθολική αναγνώριση και ο σεβασμός στο έργο σας και σε εσάς πολύτιμο αν και ελάχιστο αντίδωρο. “Η βεβαιότητα ότι τα νερά τούτα δικά μας είναι και θα μείνουν επιβεβαιώθηκε από την στάση σας.”

Βέβαια έχουμε και μια ράτσα όπως αυτόν πριν λίγες ημέρες στην Αμοργό. Έβαλε ταμπέλα έξω από το μαγαζί του ότι το κλείνει γιατί το Πολεμικό Πλοίο που είχε παραβάλει (δέσει) σε προβλήτα πλησίον του καταστήματος του δεν έκλεινε τις ηλεκτρογεννήτριες και έκαναν φασαρία που ενοχλούσαν τους πελάτες του. Βρε Ανθέλληνα (δεν γνωρίζω την ράτσα του) εάν το Πολεμικό Πλοίο που επιχειρεί στο Αιγαίο πως θα λειτουργήσει χωρίς ηλεκτρογεννήτριες!!! (όπως όλα τα πλοία στα λιμάνια σε άλλα ακούγονται σε άλλα δεν ακούγονται πολύ)

 
 
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι οι οποίοι κατηγορούν τους εν αποστρατεία Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων καθημερινοί πελάτες του ΦΒ σωτήρες του τόπου τους, αργόσχολοι, τεμπέληδες και λοιπά ταλέντα οι οποίοι η’ δεν δουλεύουν η’ δουλεύουν τον κόσμο, προκειμένου να δείξουν κάτι γιατί προφανώς δεν έχουν κάτι σημαντικό να κάνουν, καταφέρονται κατά των Αποστράτων που έφυγαν νωρίς από την Υπηρεσία, πιθανόν μη γνωρίζοντας ότι κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν να υπηρετήσουν σε υπηρεσίες που έγραφαν εξάμηνα δηλαδή Αλεξίπτωτα, Υποβρύχια, Μονάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, Ιπτάμενοι, συμπλήρωσαν 25 έτη υπηρεσίας που τους έδινε το δικαίωμα αποστρατείας κ.λ.π.

Με νόμο του Κράτους υπάρχουν οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας οι οποίες είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εν αποστρατεία Στελεχών και γενικότερα με τις Τοπικές κοινωνίες οι οποίες μέσω των Γενικών Επιτελείων υπάγονται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ακούστε λοιπόν όλοι εσείς οι προαναφερόμενοι “γνώστες και κριτές των πάντων”, όταν ένας Αξιωματικός αποστρατεύεται είναι γραμμένος στα “ Στελέχη της Εφεδρείας έως το 65ο έτος της ηλικίας τους ανάλογα με τον βαθμό αποστρατείας του καθενός και όταν το ΕΘΝΟΣ τους χρειαστεί θα πάνε πρώτοι να υπηρετήσουν την Πατρίδα όταν εσείς θα προσπαθείτε να πάρετε χαρτί από κάποιον γνωστό σας γιατρό η΄ δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφθείτε, όπως σκεπτόσασταν τρόπους για να λουφάρετε όταν σας κάλεσε η Πατρίδα να υπηρετήσετε την θητεία σας σε κάποιο γραφείο στην παραμεθόριο του Νομού που κατάγεστε η’ κάποιοι πιο πονηροί στην παραμεθόριο της πόλης που κατοικείται!!!

Διαλαλεί εσκεμμένα η’ λόγω ασχετοσύνης ο εξ ανατολών “γείτονας” ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας πεινάνε και το πιάνουν κάποιοι φωστήρες από αυτούς που διαθέτουν η’ βρίσκουν μικρόφωνο και το αναπαράγουν ως μέγα θέμα!!!

 
Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος που το ακούει πόσο κόβει το μυαλό σας και σε εσάς που το αναπαράγεται, δεν γνωρίζεται ότι ο Υπερήφανος Ελληνικός Λαός είναι φιλόξενος γι’ αυτό είδαμε τους Λεβέντες Κρητικούς να προσφέρουν τοπικά προϊόντα στα Πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων που προσέγγισαν στην Μεγαλόνησο ως ένδειξη συμπάθειας, ευγνωμοσύνης και αγάπης στο πρόσωπο τους.

Κλείνοντας πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτήν την ώρα κλείστε τα στόματα σας κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και θέλω να πιστεύω ότι και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Χώρας θα καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης και θα αφήσουν στην άκρη τα κακαρίσματα ποιος τα κάνει η’ τα έκανε καλύτερα.

Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του!!! Το Αιγαίο έχει σύνορα!!!

Τιμή και δόξα στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ!!!

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Πλοίαρχος (Ε) ε.α. ΖΩΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ Π.Ν.  

akromolio.gr