Τα λουλούδια χαρίζουν ζωή και χρώμα σε έναν χώρο και μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία μας, ωστόσο δεν διατηρούνται για πολύ καιρό φρέσκα.
Συνήθως, αντέχουν...
Συνήθως, αντέχουν...
δύο ημέρες στο βάζο, πριν αρχίσουν να μαραίνονται. Αυτό το πρόβλημα, όμως, μπορεί να λυθεί εύκολα εάν κάνετε το παρακάτω κόλπο.
Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη, δύο κουτάλια της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ και 1/4 του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά και να τα προσθέσετε στο βάζο με τα λουλούδια. Η ζάχαρη θα τα θρέψει, η χλωρίνη θα καταπολεμήσει τα βακτήρια και η οξύτητα του λεμονιού θα ισορροπήσει τα επίπεδα του PH. Οι επιστήμονες προτείνουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε οι βλαστοί να μπορούν να το «πιουν» πιο γρήγορα. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όλα τα λουλούδια εκτός από τις τουλίπες, οι οποίες προτιμούν το κρύο νερό.
Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη, δύο κουτάλια της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ και 1/4 του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά και να τα προσθέσετε στο βάζο με τα λουλούδια. Η ζάχαρη θα τα θρέψει, η χλωρίνη θα καταπολεμήσει τα βακτήρια και η οξύτητα του λεμονιού θα ισορροπήσει τα επίπεδα του PH. Οι επιστήμονες προτείνουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε οι βλαστοί να μπορούν να το «πιουν» πιο γρήγορα. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όλα τα λουλούδια εκτός από τις τουλίπες, οι οποίες προτιμούν το κρύο νερό.