Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Νίκος Μακρίδης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


 

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 υπήρξε για μια άλλη μια φορά απόδειξη του πάθους των Ελλήνων για ελευθερία και αξιοπρέπεια, δείγμα ανδρείας και αυτοθυσίας.

Ήταν το λακωνικό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά στο οποίο η Ελλάδα μας όρθωσε ανάστημα και ταπείνωσε τις λεγεώνες του Μουσολίνι και κέρδισε το σεβασμό, ακόμη και των ίδιων των εχθρών της .

Η...  


 

χώρα μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν μπορεί να την γονατίσει, απέδειξε ότι δεν πτοείτε σε οποιαδήποτε απειλή και μάχεται με πείσμα και ηρωισμό.

Οι ήρωες εκείνοι πολέμησαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και μας οδήγησαν στην ελευθερία μας, υπογράφοντας με το αίμα τους τις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς είναι να τους δείξουμε ευγνωμοσύνη και να φανούμε αντάξιοι απόγονοί τους.

Το παράδειγμα τους καλούμαστε να μιμηθούμε σήμερα, σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους για την πατρίδα μας. Οι εχθροί του Έθνους μας, έχουν σπείρει παντού την αβεβαιότητα και την ανησυχία. Δεν θα τους περάσει όμως…. ο Έλληνας όσες δυσκολίες και αν περάσει πάντα βρίσκει δύναμη να σηκώσει το κεφάλι και να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Θα παλέψουμε σήμερα, σαν άλλοτε, για το δικό μας "ΟΧΙ". Ας μείνουμε όλοι ενωμένοι για να αγωνιστούμε με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Ότι σχέδια και να κάνουν πάντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ποτέ….τίποτα δεν θα μας χαριστεί ποτέ...

Μακρίδης Νίκος
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κατερίνης