Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Δράμα – Σ. Γεωργιάδης: Δε μπορεί να κλείσει Τελωνείο σε περιοχή με 63 εξαγωγικές επιχειρήσεις





Την ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του Τελωνείου Δράμας, με επιπλέον προσωπικό και εξειδικευμένο σύγχρονο εξοπλισμό, επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, παρεμβαίνοντας στις φήμες περί κατάργησής του.

«Ζητήθηκε... 

 
 
να δοθούν στοιχεία για τον όγκο των εργασιών του Τελωνείου ώστε να αξιολογηθεί η λειτουργία του. Δεν μπορεί να κλείσει μια υπηρεσία που εξυπηρετεί 63 εξαγωγικές επιχειρήσεις που προσφέρουν 5.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, προσθέτοντας ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται μέσα στις 50 πρώτες πανελλαδικά.

Τόνισε ότι πλέον ο ρόλος των Τελωνείων δεν πρέπει να εξαντλείται στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων, αλλά να εξελιχθεί μέσω της τεχνολογικής τους αναβάθμισης και της λειτουργίας τους μέσα στους χώρους παραγωγής των προϊόντων.

Η περιοχή της Δράμας, με τις επιχειρήσεις μαρμάρου αλλά και τις οινοποιητικές που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αναπτυχθεί σημαντικά στον τομέα των εξαγωγών, κατάφερε να αντεπεξέλθει στην περίοδο της κρίσης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου της Δράμας που, παρά την κρίση και την οδική απομόνωση του νομού, έδειξαν προσαρμοστικότητα, παρέμειναν στον τόπο τους και άντεξαν. Πλέον, η σύγχρονη μορφή προσέγγισης για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξαγωγικής δραστηριότητας επιβάλλει σχεδιασμό, τα κατάλληλα σύγχρονα εργαλεία και διαφορετική κουλτούρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας. 


ert.gr