Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Οι Σουηδοί αποθεώνουν τις ομορφιές της Ελλάδας (φώτο)



 

  Οι Σουηδοί αγαπούν την Ελλάδα και το αποδεικνύουν μέσα από το κορυφαίο τουριστικό περιοδικό «Vagabond», με ένα αφιέρωμα στους μεσογειακούς προορισμούς.


Το... 

 

εξώφυλλo της έκδοσης «στόλιζε» φωτογραφία από την παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου και το οπισθόφυλλο διαφήμιση του ΕΟΤ, που καταχωρήθηκε χωρίς κόστος μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Οι συντάκτες του «Vagabond» χαρακτηρίζουν την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά «άγνωστους θησαυρούς» που θυμίζουν τους «παραδείσους της παιδικής μας ηλικίας», ενώ για την Κρήτη σημειώνουν ότι «τα άγρια βουνά, τα βαθιά φαράγγια και οι φανταστικές παραλίες της, αποτελούν τις πιο χρυσές πέρλες στο κόσμημα του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού».

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Fredrik Brändström, αναφέρει πως μολονότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστια μείωση στον αριθμό των ταξιδιωτικών σχεδίων, «ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο τεύχος θα σας εμπνεύσει για μελλοντικές περιπέτειες!».

Το περιοδικό «Vagabond» κυκλοφορεί από το 1987 και έχει μέση κυκλοφορία 154.000 αντίτυπα. Οι αναγνώστες του διαθέτουν υψηλό μορφωτικό και εισοδηματικό επίπεδο και η ηλικία τους κυμαίνεται στα 49+ έτη, με το 58% να είναι γυναίκες.