Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εβδομάδας μνήμης και τιμής στον Μακεδονικό αγώνα


 
 
  Ολοκληρώθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2020 οι εκδηλώσεις της εβδομάδας μνήμης και τιμής στον Μακεδονικό αγώνα, με συγκέντρωση... 

 
 
 
 
στον Λευκό Πύργο και δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.


Προς τους συγκεντρωμένους Έλληνες έκαναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν και ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας

Ακολούθησε πορεία στην λεωφόρο Νίκης και τις οδούς Αγίας Σοφίας, Μητροπόλεως και Παύλου Μελά. Μπροστά στο επί οθωμανοκρατίας Ελληνικό προξενείο (νυν μουσείο Μακεδονικού Αγώνα) οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο και το Μακεδονία ξακουστή. Η πορεία κατέληξε στο πάρκο έναντι του Λευκού Πύργου, όπου είναι τοποθετημένες προσωρινά οι προτομές των Μακεδονομάχων όπου και πάλι ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.

“Έτσι τιμούν οι πραγματικοί Πατριώτες τους εθνικούς αγώνες και όχι με μια τυπική δοξολογία και κατάθεση στεφάνου που πραγματοποίησε του άθλιο πολιτικό καθεστώς των προδοτών της Μακεδονίας” δήλωσε ο εκ των ομιλητών Δημήτρης Βαλασίδης.



Επόμενη εκδήλωση είναι στις 28 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 με μηχανοκίνητη παρέλαση που θα ξεκινήσει από το ONE SALONIKA (Δυτική είσοδος πόλεως).