Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

“Ανάσα” συμπαράστασης και στήριξης από τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας





“Ανάσα” συμπαράστασης και στήριξης δόθηκε στην Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΟΠΠ) “Ι Can't Breathe”, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ), την Πέμπτη 29/10/2020 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, παρουσία... 

 
σχεδόν σύσσωμου του ΔΣ. Ο Πρόεδρος κ. Ηρ. Τσανικίδης και τα μέλη του ΔΣ, άκουσαν με έκδηλο ενδιαφέρον την ενημέρωση επί του προβλήματος της δυσωδίας που συνδέεται πρωτογενώς με τη μη ορθή διαχείριση των αποβλήτων απο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κοντά στην αντιπλημμυρική τάφρο. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα μέλη της ΣΕ, πληροφόρηση για τις έως τώρα ενέργειές της, καθώς και για τη θέση της, καθ' ύλην αρμόδιας για το θέμα, Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο κ. Τσενικίδης, κατανόησε τη σοβαρότητα του προβλήματος και σημείωσε ότι, και ο ίδιος όπως και πολλοί συνάδελφοί του - κάποιοι εκ των οποίων, γνωρίζει ότι, είναι, επίσης, μέλη της ΟΠΠ - βιώνουν την ίδια δυσοσμία, η οποία, ειδικά φέτος, ήταν ανυπόφορη. Επικρότησε την κινητοποίηση των πολιτών που αποτελούν την ΟΠΠ και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του, στην προσπάθεια της ΣΕ, για την οριστική λύση του προβλήματος. Άλλωστε, η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι αλληλένδετη με τη δημόσια υγεία σε όλες τις εκφάνσεις της. Ζήτησε δε, από τη ΣΕ, έγγραφη αναλυτική αναφορά επί του θέματος, ώστε να ενεργήσει και ο Ιατρικός Σύλλόγος Πιερίας, για την προώθηση του αιτήματος της πιστής τήρησης των υγειονομικών & περιβαλλοντικών διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιούνται στις παρυφές της πόλης.

Η ΣΕ, ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας για τη φιλοξενία, κυρίως δε, για την “ανάσα” συμπαράστασης και στήριξης στο δύσκολο εγχείρημά της.