Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ευχαριστήριο μήνυμα


 

  Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Πιερίας κ. Σιαμάγκα Θεόδωρο και τον γραμματέα κ. Τόκα Αστέριο, που αυτή τη φορά τόλμησαν να με καταγγείλουν επώνυμα και όχι όπως συνηθίζουν, κρυμμένοι κάτω από την ομπρέλα της ΔΑΚΕ, για το γεγονός των ενημερώσεων των συναδέλφων από μέρους μου, ενόψει των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ζητώ ...  

  

και δημόσια συγνώμη, που δε ζήτησα την άδεια τους, προκειμένου να ενημερώσω τους συναδέλφους για την απαράδεκτη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ μέσα στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας, μέσα στην ΕΛΜΕ Πιερίας, αλλά και στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Προφανώς το να ζητά ένας υποψήφιος εκπαιδευτικός άδεια από Διευθυντή σχολικής μονάδας να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις επικείμενες εκλογές, ούτε παράνομο είναι ούτε αντιδημοκρατικό. Το να είναι όμως κάποιος επαγγελματίας συνδικαλιστής, όπως εσείς, που εκπροσωπεί μάλιστα μία μεγάλη κομματική παράταξη και να επιβάλλει στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων την αυθαίρετη άποψη ότι δε δικαιούμαι να ενημερώνω τους συναδέλφους, παρά μόνο να αναρτώ το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, μόνο δημοκράτες αγωνιστές δε θυμίζει!

Όσο για το μεγάλο ενδιαφέρον σας σχετικά με την υγεία των συναδέλφων και το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλό θα ήταν να θυμηθείτε ότι εσείς οι δύο, με την ιδιότητα του αιρετού, στέλνετε επιλεκτικά συναδέλφους ακόμη και σε πέντε σχολικές μονάδες, για να συμπληρώσουν ακόμη και τη μία ώρα που τους λείπει από το υποχρεωτικό τους ωράριο, όταν μάλιστα δε διαθέτουν μέσο μετακίνησης και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας! Παράλληλα δημιουργείτε μεγάλες δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες, αφού θα πρέπει να συμφωνήσουν τα ωρολόγια προγράμματα πολλών σχολείων.

Βέβαια πολύ γρήγορα ξεχάσατε ότι ακριβώς πριν από δύο χρόνια κατηγορούσατε το τότε ΠΥΣΔΕ, ότι ήταν πολύ σκληρό στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων και ότι για πολλά χρόνια φροντίζατε τους εαυτούς σας, ώστε να έχετε μειωμένα ωράρια ή και καθόλου ωράριο, παίρνοντας όμως το μέγιστο αριθμό των μορίων δυσμενών συνθηκών!

Επιπλέον ενώ αρέσκεστε να κάνετε επίδειξη πολιτικής δύναμης, όχι μόνο δεν είδα να πιέζετε την υπηρεσία για την μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αλλά στηρίζετε την υπηρεσία σε κάθε απόφασή της… Ακόμη και ένας απλός νοήμων εκπαιδευτικός μπορεί να αντιληφθεί ότι τα κομματικά βαρίδια και χρέη του παρελθόντος, δε σας αφήνουν να τιμήσετε το θεσμό του αιρετού μέσα στο ΠΥΣΔΕ και του συνδικαλιστή, που ενδιαφέρεται για τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων.

Δεν είδα κάποιον αγωνιστή της ΔΑΚΕ να διαμαρτύρεται για την αυθαίρετη περικοπή των κενών της ειδικής αγωγής κατά 56 θέσεις, από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και επιπλέον καταστρατηγήσατε το καταστατικό της ΕΛΜΕ, μαζί με τους ομοϊδεάτες σας, τον πρόεδρο και το γραμματέα της ΕΛΜΕ, όταν αδιαφορήσατε για το αίτημα της ΚΕΕ για έκτακτο Δ.Σ.!

Δεν είδα κανέναν αγωνιστή της ΔΑΚΕ να ενδιαφέρεται για τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν φιμωμένοι με μάσκες, οι οποίοι μάλιστα καλούνται από την Υπουργό Παιδείας να αναπληρώσουν τις ημέρες των καταλήψεων τα Σάββατα και τις αργίες!

Δεν είδα κανέναν αγωνιστή της ΔΑΚΕ να καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που ξεκίνησε τις διαδικασίες των προσωρινών τοποθετήσεων στις αρχές Αυγούστου, ενώ προβλέπεται από τη νομοθεσία να υλοποιούνται αρχές της σχολικής χρονιάς, προκαλώντας έτσι μεγάλες αδικίες στις τοποθετήσεις των συναδέλφων!

Δεν είδα κανέναν αγωνιστή της ΔΑΚΕ να καταγγέλλει την υπηρεσία, όταν ανακοίνωνε τις τοποθετήσεις των συναδέλφων με αριθμούς μητρώου και όχι ονόματα, καθώς επίσης και όταν αρνήθηκε η υπηρεσία να ανακοινώσει τις δηλώσεις προτίμησης σχολείων και τα μόρια μετάθεσης των συναδέλφων.

Δεν είδα κανέναν αγωνιστή της ΔΑΚΕ να ζητά από την υπηρεσία να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ δια ζώσης, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των συναδέλφων και να καταγγέλλει τη συμπεριφορά της γραμματέως του ΠΥΣΔΕ, όταν έκλεινε τα μικρόφωνα των αιρετών στις τηλεδιασκέψεις!

Αντιθέτως είδαμε αιρετό της ΔΑΚΕ να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου με κλειστή κάμερα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων!

Είδα κάτι θρασύδειλους της ΔΑΚΕ, που τόλμησαν και με κατήγγειλαν, όταν δε δήλωσα απεργία την ημέρα της συνδικαλιστικής μου αδείας, τη στιγμή μάλιστα που διαφωνούσα με τη συγκεκριμένη απεργία, ενώ στις 15-10-20 ο ίδιος ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ δε συμμετείχε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, διότι εκείνη την ημέρα είχε άδεια και παράλληλα περιφερόταν για πολλές ώρες στα γραφεία της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπ/σης!

Φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάποιοι αγωνίζονται εκ των έσω ή καλύτερα υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Είδα τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ να απουσιάζει με μακροχρόνιες άδειες από τη σχολική του μονάδα, όπου μάλιστα υπηρετεί ως υποδιευθυντής σ’ αυτή, το εν λόγω κενό να μην εμφανίζεται ποτέ στο ΠΥΣΔΕ και τις ώρες του να τις αναλαμβάνει ανεπίσημα άλλος εκπαιδευτικός! Άραγε για ποιο λόγο;

Φυσικά όλα τα παραπάνω συμβαίνουν με την ανοχή όλων των κομματικών παρατάξεων και μολονότι έχουν προβεί σε ενημερώσεις σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και άλλες παρατάξεις, η ΔΑΚΕ επέλεξε να τιμήσει με την καταγγελία της μόνο το πρόσωπό μου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, μολονότι έχω βιώσει απίστευτες καταστάσεις από ανθρώπους, που προσβάλουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, σας ενημερώνω ότι θα συνεχίσω απτόητος την προεκλογική μου εκστρατεία και φυσικά δε θα αποσύρουμε το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας από τις επικείμενες εκλογές, για τα υπηρεσιακά συμβούλια, διότι μπορεί ο καθένας να καταλάβει ΤΙ θα συμβεί την επόμενη ημέρα, όταν δε θα υπάρχουν αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου μέσα σε αυτά!

Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών σας καλεί να συμμετάσχετε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, μολονότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός για τη διασφάλιση της εγκυρότητας και της αδιαβλητότητας της διαδικασίας, προκειμένου να μη διευκολύνουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ολοκληρώσει αυτό, που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, με την κατάργηση των αιρετών από τα συμβούλια επιλογής στελεχών.

Όπως είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα κάποιων συνδικαλιστών να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να χρεωθούν μία μεγάλη ήττα του κλάδου, έτσι είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε συναδέλφου και η συμμετοχή ή αποχή από την εκλογική διαδικασία.

Η ΚΕΕ θεωρεί ότι η απόφαση αυτή ανήκει αποκλειστικά σε κάθε συνάδελφο, αφού ο ίδιος θα υποστεί τις συνέπειές της και ότι η ευθύνη των πράξεων είναι ατομική και όχι συλλογική. Κι όπως μέχρι τώρα με ευθύνη και συνέπεια τιμήσαμε την ψήφο σας, έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε και την επομένη των εκλογών, εφ’ όσον μας στηρίξετε, διαφορετικά θα αποσυρθούμε με αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση 

Ο αιρετός Μπουλούμης Δημήτρης

Σημείωση

Προς ενημέρωση παραθέτω την καταγγελία της ΔΑΚΕ Πιερίας, που υπογράφουν οι κύριοι Σιαμάγκας Θεόδωρος και Τόκας Αστέριος.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Πανδημία συμφέροντος εν μέσω πανδημίας από την ΚΕΕ


    Εν μέσω πανδημίας κι ενώ σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και η ελληνική κοινωνία απαιτεί σχολικά τμήματα με 15 μαθητές ανά τάξη, εν όψει των εκλογών των αιρετών όλα μοιάζουν σκόπιμα, να ξεχνιούνται. Κι ενώ οι συγκεκριμένες εκλογές θα διεξαχθούν διαδικτυακά προς αποφυγή του συχρωτισμού, αιρετός...   

της ΚΕΕ Μπουλούμης Δημήτριος ζητά από διευθυντές σχολείων να συγκεντρώσουν συλλόγους καθηγητών με σκοπό την "ενημέρωση" τους από την εν λόγω συνδικαλιστική παράταξη. Είναι απορίας άξιον πόσο κοντή είναι η μνήμη και οι διεκδικήσεις κάποιων όταν έρχονται αντιμέτωπες με το ύψος των σκοπιμοτήτων.


Πανδημία συμφέροντος εν μέσω πανδημίας

Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Σιαμάγκας

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Στέργιος Τόκας